News Flash:

Bugetarii ieseni protesteaza acum la Prefectura

30 Septembrie 2009
1079 Vizualizari | 2 Comentarii
Afisat la 11:23

La aceasta ora, peste 200 de bugetari ieseni protesteaza in fata Prefecturii Judetului Iasi. Acestia fac parte din Alianta Bugetarilor. Ei au pancarde infatisand caricaturi ale guvernantilor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

anonim  | #82230
Ministerul Sanatatii a identificat surse suplimentare de finantare care sa asigure continuitatea functionarii sistemului medical· Guvernul Romaniei va autoriza CNAS sa incheie angajamente financiare legale suplimentare de 2 800 milioane de lei pentru acest an, cu plata in 2010

· In acest an, MS va aduce in sistem resurse financiare suplimentare de cca. 100 milioane leiAstazi, 30 septembrie a.c., dr. Ion BAZAC, ministrul Sanatatii va prezenta Guvernului o Ordonanta de Urgenta care cuprinde o serie de masuri ce vizeaza asigurarea fondurilor necesare pentru asistenta medicala in perioada urmatoare.

Este vorba de suplimentarea veniturilor in sistemul sanitar prin alocarea de credite bugetare pentru CNAS de pana la 2 800 milioane lei si introducerea unui mecanism cost -volum, care initiaza un parteneriat cu producatorii de medicamente care vor contribui la finantarea sistemului.Prin aplicarea acestor masuri se va realiza accesul neintrerupt al populatiei la medicamentele cu si fara contributie personala acordate in ambulatoriu, in cadrul Programelor Nationale de Sanatate, precum si in spitale"Vreau ca mesajul meu catre pacienti si medici sa fie clar: exista banii necesari pentru ca personalul medical sa isi primeasca salariile pentru ultimele trei luni ale anului, exista fonduri pentru ca pacientii sa poata fi tratati, sa beneficieze de medicamente compensate, de analize si alte investigatii si pentru ca spitalele sa se aprovizioneze cu medicamente si consumabile. De asemenea, exista finantare pentru ca Programele Nationale sa trateze si sa furnizeze in continuare medicamentele vitale pentru bolnavii cronici", a declarat dr. Ion BAZAC, ministrul Sanatatii

Conform proiectului de Ordonanta de urgenta, casele de asigurari de sanatate si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sunt autorizate sa incheie angajamente legale suplimentare in anul 2009, in limita sumei de 2800 milioane de lei pentru servicii si medicamente, cu termen de plata in anul 2010.De asemenea, CNAS va primi astazi aprobarea pentru modificarea Contractului -cadru privind acordarea asistentei medicale prin cresterea termenului de plata a medicamentelor cu si fara contributie personala la 120 de zile, respectiv 90 de zile pentru medicamentele din programele nationale de sanatate, astfel incat plata acestora sa se poata face in 2010.Tot in proiectul de act normativ este prevazut ca, incepand cu data de 1 octombrie a.c., sa fie introdus, in premiera in Sanatate, sistemul de "clawback", mecanism cost-volum."Clawback" este un sistem prin intermediul caruia toti producatorii de medicamente, care desfac produse pe piata romaneasca, vor contribui la finantarea sistemului public de Sanatate cu 5% pana la 11% din veniturile realizate in urma vanzarii produselor. Grila de contributie va fi progresiva, premitand implementarea principiului cost -volum din Noua Politica a Medicamentului, adica scaderea efortului financiar public pe masura cresterii volumelor de medicamente achizitionate.

Masura va fi aplicata tuturor producatorilor sau detinatorilor de autorizatii de punere pe piata a medicamentelor de la 1 octombrie 2009, pentru veniturile provenite din relatia cu institutiile publice de sanatate, si anume pentru vanzarile de medicamentele incluse in programele nationale de sanatate, pentru cele din Lista medicamentelor compensate, precum si pentru cele care sunt achizitionate de catre spitale.

Prin implementarea sistemului de "clawback", resursele financiare aflate la dispozitia sistemului public de Sanatate vor creste, iar numarul pacietilor care vor beneficia de serviciile publice de asigurare a sanatatii va spori. In plus, mecanismul va permite realizarea unui flux de lichiditati necesar platii facturilor, de care vor beneficia inclusiv producatorii.In acelasi timp, existenta unor fonduri suplimentare cumulat cu eficientizarea consumului de medicamente va conduce la imbunatatirea actului medical.Ministerul Sanatatii estimeaza ca aceasta contributie a producatorilor poate aduce sistemului public 100 mil. RON anul acesta si circa 570 mil. RON anul viitor.Sistemul" clawback" a fost utilizat sau inca este utilizat cu succes in state ca Italia, Polonia, Olanda, Ungaria, Belgia, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda si Franta. De exemplu, Ungaria foloseste acest sistem din anul 2006, utilizand o cota procentuala unica de 12% care se aplica tuturor producatorilor ale caror produse se afla pe lista de medicamente compensate sau care se utilizeaza in consum spitalicesc.Noul proiect de act normativ prevede si eliminarea incompatibilitatii privind exercitarea functiilor si activitatilor din domeniul medical pentru conducatorii de servicii deconcentrate ale MS.

Aceasta masura tine cont de situatia resurselor umane din sistemul sanitar, respectiv migratia personalului medical si deficitul de medici inregistrat. De asemenea, decizia indreapta si o masura care ii discrimina pe medicii care ocupa functii de conducere in cadrul directiilor de sanatate publica judetene si medicii din sistemul sanitar, in sensul ca primii nu si pot exercita profesia.Ordonanta de Urgenta propusa de MS vizeaza interesul general public si constituie situatii de urgenta a caror reglementare nu poate fi amanata.
anonim  | #82231
Ministerul Sanatatii a depus si are in derulare 10 proiecte pentru finantare, in valoare de 250 milioane lei, in cadrul Programelor Operationale (programe postaderare) aprobate de Comisia EuropeanaMinisterul Sanatatii are depuse proiecte pentru finantare in cadrul urmatoarelor Programe Operationale:· Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice componenta e-sanantate (singura care apare in mod distinct pentru acest domeniu) si componenta e-guvernare

· Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

· Programul Operattional Cresterea Capacitatii Administrative.In cadrul acestora, institutia noastra are calitatea de Beneficiar, nefiind organism intermediar sau autoritate de implementare.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2658 (s) | 22 queries | Mysql time :0.154506 (s)