Local

Bugetul Agentiei pentru Protectia Mediului a fost redus cu 18%

Publicat: 25 feb. 2011
1

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi a prezentat, ieri, raportul de activitate pe anul trecut. Potrivit conducerii institutiei, bugetul de anul trecut a fost cu 18 la suta mai redus fata de anul 2009, agentia primind din partea Ministerului Mediului o finantare de 1.680.209 lei.
Totodata, in anul 2010 a avut loc si o reorganizare a salariatilor la nivelul institutiei, din 52 angajati ramanand 47.
Anul trecut APM Iasi a organizat si participat la patru mari campanii de informare. Campania „Biodiversitatea este viata, biodiversitatea este viata noastra” s-a derulat pe tot parcursul anului 2010, acesta fiind proclamat Anul international al biodiversitatii. A doua campanie s-a desfasurat in perioada 15 martie – 15 aprilie, intitulata „Fiecare deseu are locul sau!”, si a avut ca rol constientizarea cetatenilor cu privire la deseuri. Campania trimestriala „Marea debarasare”, de colectare a deseurilor electrice si electronice, a avut un real succes. S-au strans de la cetateni 7,5 tone de astfel de deseuri, care au fost reciclate. „Natura 2000 – un beneficiu pentru comunitate” a fost o campanie de consultare pentru propuneri de noi situri.
De asemenea, APM Iasi a efectuat 61 controale ce au avut ca scop verificarea conformarii cu actele de reglementare. „S-au prezentat aspectele esentiale ale activitatii agentiei pe anul 2010, realizarile, dar si dificultatile intampinate, precum si prioritatile pe anul 2011”, a declarat Galea Temneanu, purtatorul de cuvant in cadrul APM Iasi.
Pentru anul 2011, ca o prioritate principala, APM si-a propus sa faca demersuri pentru alocarea fondurilor necesare amenajarii spatiului din Calea Chisinaului ca viitor sediu al institutiei, reprezentatii Agentiei intampinand destul de des dificultati in anii anteriori, din cauza spatilui prea mic de care dispun. „N-am putut face tot ce am realizat in anul 2010 fara sa avem sprijinul partenerilor nostri si tin sa le multumesc inca o data, pe aceasta cale, pentru sprijinul acordat”, a spus Danut Pirchiu, director APM Iasi.

Adauga un comentariu