News Flash:

Bugetul de stat, driblat de capusa liberala

19 Iunie 2006
654 Vizualizari | 0 Comentarii
•Firma sforarului de la ADS, liberalul Flavius Ionita, a incheiat mai multe contracte cu institutiile statului desi societatea comerciala Febiana SRL avea datorii catre bugetul de stat •In urma cu cateva zile chiar prefectul Radu Prisacaru a facut publica lista firmelor care inregistreaza debite la plata contributiilor pentru asigurarile sociale de stat •Publicarea listei pare a fi o greseala fatala comisa de prefect avand in vedere ca acesta a semnat recent un contract prin care firmei Febiana SRL i se incredintau serviciile de instruire a functionarilor prefecturii pentru obtinerea Permisului European de Conducere a Calculatorului (ECDL)

Pentru prefectul Radu Prisacaru interesul partidului pe care l-a reprezentat pana de curand este mai presus de litera legii. "Poate fi exclus dintr-o procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publica, respectiv nu este eligibil orice ofertant care nu si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor catre stat, precum si a contributiei pentru asigurarile sociale de stat", este precizat in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 60/2001, ordonanta ce reglementeaza procedurile de achizitii publice la care recurg institutiile de stat, la fel cum este si Prefectura Iasi. In pofida spiritului si literei legii, firmei de partid Febiana SRL i s-a permis sa participe la o selectie de oferte organizata de prefectura ieseana desi avea datorii catre bugetul de stat. Ca urmare a semnaturii prefectului Radu Prisacaru, firma liberalului iesean Flavius Ionita, va beneficia de aproape 200 milioane lei (20 mii RON) din bugetul de stat. Conform listei furnizate de prefectul Prisacaru printre datoriile inregistrate de SC Febiana SRL catre bugetul de stat figura si suma de 17 milioane lei. Desi faptul ca firma lui Flavius Ionita avea datorii catre stat nu a fost ascuns prefecturii iesene, societatii comerciale Febiana SRL nu i-a fost respinsa participarea la procedura de achizitie publica. "La data de 5 mai, data la care au fost deschise ofertele, firma Febiana SRL avea datorii de 3.870 RON, reprezentand dobanzi si penalitati. Firma s-a angajat sa achite aceste debite pana la data de 11 mai, promisiune ce a fost de altfel si respectata. La data semnarii contractului, in ziua de 7 iunie, firma nu mai avea datorii catre bugetul de stat", a spus vineri Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al prefecturii iesene. Insa, legea spune ca unei firme cu datorii catre stat nu-i poate fi admisa participarea la o procedura de achizitie publica.

Pretul cel mai mare

Firma lui Ionita a fost declarata castigatoare, desi avea o oferta financiara cu 500 Euro mai mare decat Universitatea ieseana de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad". Licitatia a fost organizata pentru pregatirea unui numar de 38 de functionari. Pentru fiecare functionar prefectura ieseana va plati 115 Euro, fara TVA. Totodata trebuie precizat ca firma liberalului Flavius Ionita s-a adresat la inceputul anului Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" pentru a-i pune la dispozitie un spatiu in vederea organizarii cursurilor de instruire ECDL. Firma Febiana SRL nu a atentat numai la bugetul prefecturii iesene, aceasta fiind alimentata cu fonduri si de alte institutii deconcentrate si primarii conduse de membrii ai PNL. Pot fi enumerate aici Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), Primaria comunei Barnova si Directiile, birourile si agentiile din subordinea Ministerului Agriculturii etc. Ideea ca aceste cursuri de instruire au fost folosite ca o afacere a PNL este intarita si de un alt indiciu. Mai precis, firma functioneaza la Casa de Cultura a Studentilor, condusa de asemenea de un liberal, Adrian Caliman, varul drept al prefectului Radu Prisacaru.
Constantin MAZILU
Tudor LEAHU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015258 (s)