Local

Bugetul Iașului 2021 a fost respins a doua oară! Un nou circ în Consiliul Local. „Au votat împotriva propriilor amendamente”

Publicat: 11 mai 2021
Ședința de plen a Consiliului Local al municipiului Iași în Sala Mare a Primăriei din bulevardul Ștefan cel Mare
După o ședință de 5 ore în Sala Mare a Primăriei, bugetul Iașului pe 2021 a fost din nou respins la vot. Consilierii USR-PLUS și PSD nu au fost de acord cu propunerea de buget

Bugetul Iașului pe anul 2021 a fost din nou respins la vot într-o ședință maraton de aproape 5 ore a Consiliului Local. Aleșii USR-PLUS s-au abținut de la vot, în timp ce grupul PSD nu se afla în sala de ședințe. Votul consilierilor PNL și PMP nu a fost suficient pentru ca propunerea de buget să poată fi adoptată, astfel încât în aceste zile va fi convocată o nouă ședință. Decizia a stârnit un nou scandal printre reprezentanții partidelor ieșene

Scandal uriaș în plenul Consiliului Local al municipiului Iași. Propunerea de buget pe anul 2021 nu a trecut nici după ședința care a avut loc ieri, 10 mai 2021. Scenariul a fost identic cu cel din 22 aprilie 2021, când propunerea de buget a fost respinsă după o ședință maraton de 8 ore. De această dată au fost citite alte 40 de amendamente peste cele 120 discutate în ședința anterioară. Cu toate acestea, consilierii USR-PLUS au preferat și de această dată să se abțină de la vot, în timp ce aleșii PSD au ieșit din sala de ședințe. În aceste condiții, cele 13 voturi ale PNL și PMP nu au fost suficiente pentru ca propunerea de buget să poată fi adoptată.

Circ politic pe bugetul Iașului pe 2021

Cei de la USR-PLUS și-au condiționat votul pe bugetul Iașului pe introducerea în proiect a mai multor amendamente. O parte a acestor propuneri au fost incluse în proiectul de buget, în timp ce alte amendamente au picat la vot. Cu toate acestea, USR-PLUS s-a abținut și de această dată de la votul pe bugetul Iașului. Cum nici aleșii PSD nu și-au exprimat votul, situația a fost cât se poate de clară. Consilierii locali se vor reuni, din nou, miercuri, 12 aprilie 2021, cu începere de la ora 15:00, pentru a discuta proiectul de buget pe anul 2021. Primarul Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de gestul celor de la USR-PLUS.

„Este o nouă zi tristă pentru orașul nostru, o nouă zi în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor și nevoilor ieșenilor. Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul orașului nostru, în mod irațional și iresponsabil, cu ipocrizie și cinism, din motive exclusiv politice și într-un dispreț absolut față de nevoile acestui oraș”, a spus primarul Mihai Chirica. La ședința anterioară, deputatul USR-PLUS Cosette Chichirău a fost în sala de plen pentru a-i determina pe consilierii săi să nu voteze bugetul.

Reacția primarului Mihai Chirica după respingerea bugetului

Primarul Iașului a menționat și faptul că situația din oraș este una dramatică și că respingerea propunerii la bugetul Iașului 2021 are consecințe asupra salariilor profesorilor și a angajaților municipalității.

„Nu voi reveni asupra tuturor efectelor dezastruoase ale acestei decizii politicianiste. Atrag atenția asupra faptului că în prezent nu se mai pot plăti salariile angajaților din învățământul preuniversitar privat, nici ale celor circa 5.000 de angajați din sectorul public. Din păcate, numeroasele mele apeluri publice și ale colegilor din PNL nu au fost ascultate de USR-PLUS, care a preferat să continue lupta politică, în dauna interesului orașului. Au folosit chiar și metode neortodoxe. Atrag atenția și asupra cinismului unora dintre cei care își fac imagine pe spatele ieșenilor. În timp ce se lăudau pe rețele de socializare că au primit vot favorabil pentru diferite amendamente, au votat împotriva bugetului, deci și împotriva propriilor amendamente”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Comentarii
 • Aleșii ăștia din CL, CJ sau Primarul însuși sunt oglinda perfectă a cetățenilor din Iași: niște bolovani fără educație și proști.

  De aceea acest nu are autostradă.

 • De ce apare mereu subiectul autostrazilor ? Majoritatea produselor vin din China. Avem autostrada din China in Iasi ? Nu.
  La ce ne trebuie inca un drum de mare viteza cand se moare zi de zi pe european la 90kmh ! A-ti vazut prea multe materiale de propaganda. Ia vede-ti cat costa un km de autostrada !!!

 • rezist esti un prost/a, autostrada inseamna dezvoltare nu numai morti.
  Se moare in draci E85 ca este prost gandit si facut dar si tampeniei si teribilismului de care dau dovada unii.

 • „Alt bețiv” și „Prometheus” au dreptate, iar „#rezist emite timpenii negindite! Alo, nici pirturile nu trec prin creier!!

 • Singurii vinovati pentru faptul ca Iasul nu are inca buget sunt PNL si USR – ei sunt echipa aflata acum la putere, ei au toate parghiile.
  Faptul ca PSD a iesit din sala denota bun simt. Nu se face sa asisti la certurile de familie dintre PNL si USR. Chirica este duplicitar, Chichirau este isterica.

 • Fă Closette Chichibau, ai creier cât o râmă.
  Data viitoare sa candidezi în China, poate te votează ăia.
  Și uite încă un adevăr: dacă tu și cu milogul ăla de foncții publice de Bodea nu ar fi făcut parte din USR Iași, la alegeri USR++ ar fi avut, cu siguranță, 10% mai mult.

 • USR distruge Iasul
  si iesenii Pana cand si de ce? Chichirau si Bodea mars urgent afara din ora sul nostro
  PANA CAND BODEA SÌ CHICHIRAU DISTRUG IASUL SÌ IESENII? LA PUSCARIE NEBUNILOR.LA PUSCARIE NEBUNILOR

Adauga un comentariu