Actualitate

Bugetul Iasului a fost batut in cuie. Cele mai importante obiective ale primariei

Publicat: 10 feb. 2016
1

@ Bugetul municipiului Iasi a fost adoptat ieri de plenul Consiliului Local Iasi @ Cele mai importante obiective demarate de municipalitate au trecut de alesii Iasului, primaria avand la dispozitie peste 865 milioane de lei

Consiliul Local
al municipiului Iasi a avizat ieri favorabil proiectia de buget pe anul in curs. Dupa mai multe saptamani de dezbateri publice, reprezentantii municipalitatii iesene au expus bugetul orasului alesilor locali, proiectul vizand alocarea catorva sute de milioane de lei pentru diferite proiecte si sectiuni de functionare. De altfel, primarul Mihai Chirica a mentionat ca actualul buget a fost creat special pentru a veni si in sprijinul cetatenilor Iasului, asta si pentru ca oamenii au participat activ la realizarea acestuia.

„Aprobarea bugetului este o etapa importanta din viata orasului, cea mai importanta în ceea ce priveste dezvoltarea municipiului nostru. Bugetul a rezultat în urma unor etape succesive de consultare publica, care au început pe parcursul anului 2015 si care au avut abordari pentru toate categoriile sociale. Ma bucur ca am reusit sa preluam cea mai mare parte din dorintele iesenilor în cadrul continutului bugetului. Aceasta consultare publica exprima un nou început în relatia dintre administratie si comunitatea locala, reflectat într-un parteneriat real între primarie si locuitorii orasului, prin care acestia sa devina cu adevarat parte a procesului de luare a deciziei publice”, a mentionat primarul Mihai Chirica. Bugetul Iasului a fost adoptat cu majoritate de voturi, impreuna cu alte proiecte ce au vizat investitii in municipiu. De altfel, alesii locali au discutat si despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unei investitii ce îsi propune realizarea a 10.000 de metri patrati de parcari ecologice.

„Am avut diverse abordari pentru toate categoriile sociale din oras. Avem cateva teme generale in buget si care au nuantat viziunea si trendul acestuia. Avem un program masiv de reparatii in interiorul cartierelor, un program mare pentru parcari, parcuri, spatii verzi in municipiu. Vrem reasezarea Politiei Locale acolo unde trebuie sa ii fie locul, avem bani pentru cultura. Nu am renuntat la dezvoltarea orasului, dar am avut obligatia morala de a asigura functionarea sa. Proiectele comunitatii sunt mult mai bine finantate decat in anii precedenti”, a adaugat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu