News Flash:

Bugetul orasului pentru datorii si fotbal

13 Februarie 2010
745 Vizualizari | 0 Comentarii
• Bugetul local a fost proiectat la nivelul sumei de 629 milioane lei • Edilii nu s-au abtinut si au alocat fonduri pentru modernizarea a trei stadioane • Fonduri importante de la bugetul local se duc pe plata unor lucrari finalizate sau in curs de finalizare • Sefii orasului vor un bust cu N. Gane • Edilii au prognozat si suma de 13 milioane lei reprezentand fonduri europene pentru o serie de proiecte importante de infrastructura

Edilii au reusit sa intocmeasca proiectul de hotarare ce vizeaza aprobarea bugetului local pe anul 2010. Fata de anul trecut, acesta este mai realist, ajungandu-se la o propunere de 629 milioane lei pentru anul in curs. Reprezentantii primariei au refuzat sa prezinte modul de intocmire a bugetului. Si asta de frica primarului Gheorghe Nichita, care tinea sa anunte bugetul in cadrul unei conferinte de presa. Ar fi facut anuntul ieri, dar a participat la conferinta PSD de la Iasi. De remarcat faptul ca la sectiunea investitii, majoritatea capitolelor se refera la fonduri necesare pentru achitarea unor lucrari deja realizate sau in curs de realizare. Deci, prea multe proiecte noi de dezvoltare nu vor putea fi vazute. In schimb, primarul Gheorghe Nichita a avut grija ca fotbalul sa nu sufere din aceasta cauza. Si asta pentru ca doua milioane lei vor fi cheltuite pentru modernizarea stadionului Tineretului si stadionului Tepro. Dragostea primarului pentru fotbal este nemarginita si, de aceea, suprafata de joc va fi schimbata. Insa nu a fost uitat nici stadionul Emil Alexandrescu, pentru care a fost alocata suma de 100 mii lei pentru o expertiza necesara extinderii zonei de tribune.

Vremuri noi, proiecte vechi

Printre proiectele noi se numara si ideea de executie a unui bust care sa-l infatiseze pe N. Gane. Costa doar 25 mii lei. La capitolul spatii de joaca, edilii dau mai putin fata de capitolul fotbal: 391 mii lei. Au fost trecute in buget si fonduri pentru modernizarea unor strazi, in speranta ca vor fi accesate fonduri europene. Reprezentantii primariei au propus achitarea sau continuarea lucrarilor de la imobilul Agatha Barsescu nr. 16, proiectarea de consolidare a primariei, cadastrul general, monumentul Alexandru cel Bun, reabilitare Muzeu Municipal, continuare lucrari la pasaj Hala Centrala, iluminat public, fantana arteziana in Piata Voievozilor sau adapost pentru animale in Tomesti.

Fonduri europene

Edilii au prognozat si suma de 13 milioane lei reprezentand fonduri europene pentru o serie de proiecte importante de infrastructura. Pentru reabilitarea termica a imobilelor s-a alocat suma de un milion lei, urmand sa fie alocate fonduri si pentru realizarea unor locuri de parcare. Din totalul bugetului pentru autoritati publice si actiuni externe este alocata suma de 35,8 milioane lei, pentru alte servicii publice general suma de 24,3 milioane lei, pentru tranzactii privind datoria publica si imprumuturi suma de 28,7 milioane, pentru sanatate opt milioane lei, in timp ce pentru asigurari si asistenta sociala, suma de 31,9 milioane lei. Proiectul de buget va fi supus dezbaterii publice o perioada de 30 zile. Proiectul poate fi consultat pe site-ul primariei.

Buget de peste 400 milioane lei la Consiliul Judetean

Consiliul Judetean (CJ) Iasi si-a stabilit un buget pe 2010 de 404,515,000 lei, acesta urmand a fi aprobat intr-o viitoare sedinta a plenului institutiei. Din totalul acestei sume, mare parte din bani se vor indrepta spre capitolul ce vizeaza asigurarile si asistenta sociala. Astfel, aproximativ 163 milioane lei, respectiv 40 la suta din totalul veniturilor institutiei, se vor duce doar la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Iasi, iar aproximativ 1,4 milioane lei se vor indrepta la cele doua unitati medicale din judet, cea de la Bivolari si cea de la Raducaneni. Alte 241,7 milioane lei se vor indrepta la capitolul cheltuieli social-culturale, din care pentru invatamant au fost alocate 33,3 milioane lei, pentru sanatate - 9,7 milioane lei, bani ce vor fi impartiti spitalelor aflate in subordinea institutiei. Pentru cultura, recreere si religie au fost alocate 31,9 milioane lei. Capitolul ce vizeaza transferuri cu caracter general intre diferite nivele ale administratiei publice va scoate din vistieria institutiei 729 mii lei, banii urmand a fi impartiti la centrele de zi din judet. In ceea ce priveste capitolul ce vizeaza transporturile, au fost prevazute ca cheltuieli aproximativ 102 milioane lei, din care aproape 30 milioane lei se vor duce la Serviciul de Drumuri Judetene, iar 3 milioane lei la Aeroportul International Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reprezentantii primariei fonduri europene fonduri europene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2695 (s) | 22 queries | Mysql time :0.148929 (s)