Calatorii

Bulgaria a ridicat orice restricție de călătorie. Autoritățile din țara vecină au anunțat noile măsuri pentru români

Publicat: 28 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bulgaria a ridicat orice restricție de călătorie. Autoritățile din țara vecină au anunțat noile măsuri pentru români
Autoritățile din țara vecină au ridicat orice restricție de călătorie începând de ieri, 27 mai

Veste bună pentru turiștii care au în plan să călătorească în acest an în Bulgaria. Autoritățile din țara vecină au ridicat orice restricție de călătorie începând de ieri, 27 mai. Astfel, turiștii români pot intra în Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei fără a li se mai cere să prezinte un test PCR sau antigen negativ la virusul SARS-CoV-2, un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un document care să ateste că s-au vindecat de boală.

Potrivit statisticilor oficiale, țara vecină este una dintre destinațiile externe preferate de către turiștii români. 940.000 de români au călătorit în 2020 în țara de la Sud de Dunăre. Acest lucru a fost posibil pentru că bulgarii n-au impus restricții vara trecută și nu s-au cerut teste PCR cum s-a intrat în Grecia și în alte țări europene.

Bulgaria a ridicat orice restricție de călătorie

Ministrul Sănătății din țara vecină a schimbat regulile pentru sezonul estival pentru ca hotelierii bulgari să nu mai piardă turiști. Astfel, cea mai importanta măsură în acest sens este că Bulgaria a ridicat orice restricție de călătorie.

Un comunicat al Ministerului Sănătății din țara vecină precizează că incepând de ieri, 27 mai, cetăţenii români care vin din România sunt autorizaţi să intre în Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei fără a li se mai cere să prezinte un test PCR sau antigen negativ la virusul SARS-CoV-2, un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un document care să ateste că s-au vindecat de boală.

„De astăzi, 27 mai, cetățenii români care sosesc din Republica România pot intra în Bulgaria prin toate punctele de control la frontieră fară a fi nevoie să furnizeze un document cu rezultatul PCR negativ sau testul antigenului, un certificat de vaccinare sau un rezultat pozitiv, care să ateste boala. Acest lucru a fost ordonat de ministrul sănătății cu Ordinul № RD-01-374 / 27.05.2021”, se arata în comunicatul Guvernului bulgar.

Același ordin interzice temporar intrarea în Bulgaria a persoanelor care sosesc din India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia și tari și teritorii din Africa. Interdicţia nu li se aplică cetăţenilor bulgari, rezidenţilor permanenţi sau deţinătorilor de permise de şedere pe termen lung şi nici membrilor lor de familie. Aceştia din urmă vor fi obligaţi să intre zece zile în carantină după sosirea în Bulgaria, se menţionează în ordinul ministerial.

„Fac excepție persoanele care sunt cetățeni bulgari și persoanele cu statut de reședință permanentă, pe termen lung sau pe termen lung pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii familiilor acestora. Cetățenii bulgari și persoanele cu statut de reședință permanentă, pe termen lung sau pe termen lung în Bulgaria și membrii familiilor lor care sosesc din aceste locuri sunt plasate sub o carantină de 10 zile. Ordinul specifică țările și teritoriile care nu intră sub incidența interdicției de intrare în țara noastră”, mai anunță autoritățile bulgare.

Cu alte doua ordine, ministrul sănătății a prelungit masurile temporare anti-epidemice introduse în țară până la 31 iulie.

Condiţiile în care turiștii pot călători în Grecia

Grecia se află în zona galbenă pe lista ţărilor care prezintă un risc epidemiologic, iar turiştii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare. Însă aceştia vor trebui să respecte anumite condiţii.

Persoanelor din Grecia (rezidenți și vizitatori străini) li se vor permite să viziteze insulele din statul elen cu avionul, vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii:

– un certificat de vaccinare care să ateste că au trecut 14 zile de la vaccinarea completă pentru Covid-19.

Turiştii români cât şi cei străini vor trebui să aibă asupra lor certificatul de vaccinare într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

Pe certificatul de vaccin trebuie să fie emisa autoritatea publică, numele posesorului, serul administrat şi numărul de doze primite.

– sau un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de trei zile (72 de ore) înainte de data de călătorie programată.

– un certificat de vaccinare care să ateste că au trecut 14 zile de la vaccinarea completă pentru Covid-19.

Turiștii străini, inclusiv cei români, sunt obligați să dețină un certificat de vaccinare într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

Certificatul de vaccinare trebuie să fie emis de o autoritate publică, să includă numele călătorilor, tipul de vaccin administrat și numărul de doze.

– un test PCR negativ efectuat cu mai puțîn de trei zile (72 de ore) înainte de data de călătorie programată.

Străinii trebuie să aibă un test negativ într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

(Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.)

Rezultatele negative ale testului PCR pot fi tipărite sau electronice.

– un test de antigen rapid negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie. Străinii trebuie să aibă un test negativ într-una dintre următoarele limbi: engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană sau rusă.

(Regula este în vigoare pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.)

Rezultatele negative ale testelor rapide pot fi tipărite sau electronice.

– un autotest negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie.

– un certificat de recuperare care să ateste că s-a recuperat de la coronavirus în ultimele 9 luni. Acest lucru poate fi dovedit printr-un certificat de recuperare emis de o autoritate publică sau de un laborator certificat.

Așadar, odată ce Bulgaria a ridicat orice restricție de călătorie, nu vă rămâne decât să vă planificați o vacanță de vis în țara vecină, loc cunoscut pentru tarifele mici și serviciile de calitate oferite turiștilor.

Adauga un comentariu