International

Bulgaria are 10.000 de milionari

Publicat: 15 ian. 2009
1

• Aceasta tara ocupa locul trei in topul milionarilor din Europa de Est si primul loc ca numar de multimilionari si miliardari din aceasta zonaO mare parte din bogatia acumulata este reprezentata de bani murdari, castigati prin mijloace ilegale dupa caderea comunismului si transferati in strainatate

In Bulgaria sunt aproximativ 10.000 de milionari, aceasta tara ocupand locul trei in topul milionarilor din Europa de Est si primul loc ca numar de multimilionari si miliardari din aceasta zona, anunta Quest Bulgaria Property Magazine, citata de site-ul novinite.com.

Cu toate acestea, Aleksander Bojkov, copresedinte al Centrului pentru Dezvoltare Economica, declara ca nu exista statistici oficiale pentru a masura numarul de milionari din tara, asa cum face revista Forbes in Statele Unite, adaugand ca un milionar bulgar poate sa detina proprietati in valoare de 50 de milioane de Euro, dar in acelasi timp, acesta ar putea sa aiba datorii la banca de 50 de milioane de Euro.

„Un milion nu este asa de mult si cred ca 70 la suta din proprietarii de companii de constructii din Bulgaria sunt milionari, precum si o mare parte din oamenii de afaceri implicati in sectorul turistic”, a declarat Bojidar Danev, presedintele Camerei bulgare a Comertului, potrivit sursei citate. Expertul in economie Gheorghi Angelov imparte milionarii bulgari in doua grupuri: cei destul de norocosi pentru a mosteni terenuri in locatii atractive si acei milionari speculativi care au facut investitii avantajoase in sectoare care au cunoscut cresteri economice inalte.

Articolul mai subliniaza ca o mare parte din bogatia acumulata este reprezentata de bani murdari, castigati prin mijloace ilegale dupa caderea comunismului si transferati in strainatate. „Majoritatea milionarilor bulgari sunt barbati, tot mai multi avand in jur de 30 de ani. Ei prefera sa nu fie in centrul atentiei, adora ceasurile scumpe, detin propriul lor aparat de zbor, conduc masini in valoare de 440.000 de Euro si navigheaza cu iahturi care costa 10 milioane. Isi petrec vacanta in Maldive, pe insule pe care le inchiriaza pentru a-si asigura intimitatea”, se mai precizeaza in articol.

Adauga un comentariu