Actualitate

Bulgaria şi România au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra relaxării traficului transfrontalier

Publicat: 24 iun. 2022
Bulgaria şi România au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra relaxării traficului transfrontalier
Malurile bulgăreşti şi româneşti ale Dunării sunt conectate prin două poduri şi trei servicii de feriboturi

Viceministrul bulgar al transporturilor şi comunicaţiilor, Nikolai Naidenov, şi prim-colaborator la Ambasada României în Bulgaria, Bogdan Ţebrean, au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra relaxării traficului dintre cele două ţări, a anunţat joi ministerul lui Naidenov.

Oficialii au discutat modalităţi de facilitare a traversării prin punctele de trecere a frontierei bulgaro-române, în special vara, au analizat starea tehnică a infrastructurii şi au luat în considerare înfiinţarea unui serviciu de feriboturi între Ruse şi Giurgiu. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa ministrului transporturilor şi comunicaţiilor, Nikolai Sabev, potrivit Agerpres.ro.

Malurile bulgăreşti şi româneşti ale Dunării sunt conectate prin două poduri şi trei servicii de feriboturi

Naidenov a propus ca doar pe partea bulgară să fie stabilit controlul de frontieră pentru viitoarea linie de feriboturi Ruse-Giurgiu, astfel încât serviciul să fie lansat fără întârziere. Ţebrean a atribuit blocajele din traficul transfrontalier unei creşteri cu 250% a circulaţiei camioanelor grele în comparaţie cu anul trecut şi unui control mai strict al migranţilor.

Discutând despre construcţia mai multor poduri între Bulgaria şi România peste Dunăre, Naidenov a spus că aceasta este o opţiune pentru a minimiza concentraţia de camioane la punctele de trecere a frontierei. El a reiterat opinia bulgară că studiile de fezabilitate pentru poduri noi ar trebui efectuate simultan în cinci locaţii.

În prezent, malurile bulgăreşti şi româneşti ale Dunării sunt conectate prin două poduri şi trei servicii de feriboturi.

România și Bulgaria au semnat un memorandum pentru construirea unui nou pod peste Dunăre

Premierul României, Nicolae Ciucă, au anunțat, în urmă cu o lună la finalul întâlnirii sale cu omologul bulgar, Kiril Petkov, că au semnat un memorandum în scopul construirii unui al doilea pod peste Dunăre, între localitățile Giurgiu (România) și Ruse (Bulgaria).

De asemenea, premierii au discutat despre viitoarea ședință comună a Guvernelor din România și Bulgaria.

Nicolae Ciucă a transmis faptul că a discutat cu prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, despre construirea unui pod nou peste Dunăre, dar și despre dragarea fluviului.
Adauga un comentariu