National

Bulgarii fac gard la granita cu Romania, din cauza pestei porcine

Publicat: 26 iul. 2018
1

Speriati de pesta porcina, vecinii bulgari recurg la masuri de protectie radicale. Au inceput construirea, la granita cu Romania, a unui gard din patru randuri de sarma ghimpata, pe 133 de kilometri.

Astfel, porcii mistreti care ar fi purtatori ai virusului nu vor putea ajunge din Romania in Bulgaria si nu vor pune in pericol industria locala a carnii. Au fost estimate si potentialele pierderi: 1,2 miliarde de dolari. In Bulgaria, pana acum, nu s-a inregistrat niciun caz de pesta porcina africana.

Rumen Porozhanov, ministrul Agriculturii din Bulgaria: "Boala exista in regiunea Tulcea si se raspandeste. Era o arie protejata prin programul NATURA, de aceea nu s-au putut aplica masurile necesare".

Damyan Iliev, directorul Agentiei pentru Siguranta Alimentara din Bulgaria: "Nu au putut sa previna extinderea bolii si aceasta s-a raspandit in localitati. Acum este foarte dificil sa fie tinuta sub control".

Comentarii
  • Au si bulgari si alte tari riverane dunarii si deltei numai ca ei rezolva problema intern in mare secret iar la noi cei care sa arate cat de promti sun in functiile primite de la … trambiteaza pentru a justifica sau a sprijini ineresul celor care ne va bloca exportul de carne de porc pentru multi ani. Problema cu mistretii de unde vine pesta nu o putem crede ca doar pana se vaface gardul mistretii nu se opresc la borna dintre hotare. SI nici nu stim daca nu de la ei a venit la noi.

Adauga un comentariu