Evenimente culturale

Buncarul lui Hitler se deschide in curand pentru turisti

Publicat: 11 ian. 2015

Un muzeu german va reconstitui buncarul lui Hitler, constructie in care acesta si-a petrecut ultimele zile, in al Doilea Razboi Mondial.

Copia buncarului este in etapele de proiectare si directorul muzeului german, Ingo Mersmann, se asteapta ca aceasta sa fie deschisa pana in vara, scrie The Independent.

Camerele in care a locuit Hitler, biroul secretarei sale, camera unde se afla radioul si camera doctorului sau vor fi reconstituite cu fidelitate.

Vezi si ADEVARUL despre HITLER, descoperit in noile DOCUMENTE FBI DECLASIFICATE

„Vrem sa fie o experienta educationala, asa incat familiile sau grupurile de elevi sa poata vedea cum era intr-adevar: sa traiasca experienta camerelor stramte si intunericului din buncar. Vrem sa il recream pentru a-l arata oamenilor”, a explicat Mersmann.

Vezi si Mostenitorii sotiei lui Joseph Goebbels, CEA MAI BOGATA familie a Germaniei

Acesta conduce muzeul Top Secret, care se gaseste in orasul Oberhausen, din Renania de Nord-Westfalia.

Top Secret este un muzeu care a mai avut de-a face cu controversele. A facut valuri la deschiderea unei replici a cladirii in care locuia Osama bin Laden inainte de a fi ucis de un commando american in 2011.

Directorul muzeului da insa asigurari ca noua initiativa nu va deveni un loc de pelerinaj pentru neo-nazisti.

In ianuarie 1945, Adolf Hitler s-a mutat in buncar impreuna cu Eva Braun. A ramas acolo pana la sinuciderea sa, in aprilie. Buncarul, deteriorat partial de trupele sovietice, a fost demolat mai pe indelete de Guvernul est-german in 1958.
Adauga un comentariu