Magazin

Bune practici de plata a datoriilor

Publicat: 24 apr. 2019
1

Adesea ne intrebam care dintre datorii trebuie platite primele si care mai pot astepta. Sa platim sumele cele mai mari intai sau pe cele mici? Daca am face un exercitiu si am aduna toate sumele mici de plata, poate am realiza ca sunt chiar mai mari decat cea mai mare dintre datorii… si atunci cum procedam?
Specialistii KRUK ne sfatuiesc sa achitam toate datoriile la termenele stabilite, pentru a nu se acumula, cu prioritate pe acelea care genereaza costuri suplimentare, cum ar fi comisioane sau penalitati de intarziere. Astfel, ne asiguram ca suntem la zi cu platile si nu avem costuri aditionale.
Daca facem o lista a cheltuielilor lunare observam ca alimentele si utilitatile (electricitate, gaze, apa, intretinere, etc.) , alaturi de rate, ne consuma mare parte din venituri. Planificarea platilor si cumparaturile de bunuri de care chiar avem nevoie, fara exagerare, sunt pasi pe care trebuie sa-i urmam pentru a avea un buget echilibrat.
Sigur, daca ne dorim un bun de folosinta indelungata, care de obicei este destul de scump, este bine sa economisim din timp, pentru a nu dezechilibra bugetul atunci cand decidem sa facem achizitia respectiva. La fel ar trebui sa procedam si cu planificarea cheltuielilor pentru un eveniment important (o nunta, un botez in familie, etc.). 
Pana pe 8 mai 2019, clientii KRUK aflati in colectare amiabila pot fi castigatorii concursului pe care compania il organizeaza si pot beneficia de reducerea cu sase rate a datoriei. Tot ce trebuie sa faca acestia este sa incheie un angajament de plata in rate si sa efectueze prima plata.  Extragerea castigatorilor va avea loc la sfarsitul perioadei de concurs si va fi postata pe Facebook.

Intrati pe e-kruk.ro si inregistrati-va sau sunati la *5785 si impreuna cu agentii companiei veti stabili ratele lunare adaptate situatiei financiare curente pe care o aveti si pe care sa le puteti plati cu regularitate.

Adauga un comentariu