Actualitate

Bune practici la Scoala Gimnaziala Lunca Pascani

Publicat: 22 apr. 2016
13
În perioada 18- 22 aprilie, doi profesori de la Școala Gimnazială Lunca Pașcani – respectiv profesorii Anton Irina si Buhlea Gianina Mariana –  participă la cursul de formare cu tema ,,Education for Tomorrow: Linking Creative Learning with Interdisciplinary Approach – Educaţia pentru mâine: Îmbinarea învăţării creative cu abordarea interdisciplinară”, care se desfășoară în Barcelona, Spania, finanțat prin proiectul Erasmus +. Formatoarea acestui curs, Silvia Braun, de origine germană, are o carieră lungă în educaţie având şi experienţa sistemului educaţional american şi canadian. La curs sunt profesori din 3 țări: Polonia, Turcia şi România.
„Obiectivele cursului de formare sunt dezvoltarea unui mod de a gândi ce durează o viaţă, utilizarea unei abordări interdisciplinare în sala de clasă, impulsionarea elevilor să devină dornici să înveţe, formarea unei noi abordări despre modul în care cunoştinţele se dezvoltă, despre modul în care imaginaţia noastră funcţionează şi se schimbă pe parcursul vieţii. 
Învăţarea prin cooperare trebuie utilizată în mod strategic iar pentru asta putem utiliza metode cum sunt Brainstormingul, Buzz sessions, dezbaterea, lucrul pe grupe mici. Există momente şi locuri potrivite pentru a apela la structuri de grupuri. „Cercetările au arătat că structurile de cooperare sunt mai bune decât cele competitive şi bazate pe individualism, atât din punct de vedere al performanţelor şcolare, cât şi social, indiferent de conţinut şi de nivelul de învăţământ.” (Kagan 1997). Elevii au astfel o atitudine mai bună faţă de şcoală, de disciplină şi faţă de profesori atunci când au posibilitatea de a lucra prin cooperare (Johnson & Johnson).
Activitățile propuse contribuie la educaţia şi pregătirea copilului pentru a învăţa constant de-a lungul vieţii apelând şi la cooperare pentru a dobândi competențelor necesare secolului XXI – ținta proiectelor Erasmus”, precizeaza cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala Lunca Pascani.
Adauga un comentariu