Magazin

Bunicii conduc mai prudent cu nepotii la bord

Publicat: 19 iul. 2011
1

Cercetatorii americani au tras concluzia ca soferii în varsta sunt mult mai atenti atunci cand îsi conduc nepotii, riscul de ranire al celor mici fiind redus cu 50% fata de o calatorie cu parintii lor.
Un studiu realizat de asiguratorii din Statele Unite ale Americii a relevat faptul ca bunicii devin soferi mai atenti atunci cand îsi transporta nepotii. Concret, în timp ce se presupune ca parintii ar trebui sa fie cei mai atenti soferi din lume atunci cand au odraslele cu ei, ratele de accident ale bunicilor care au minori la bord sunt cu 50% mai mici decat în cazul în care copiii sunt condusi de parintii lor. Asiguratorii nu au cercetat accidentele propriu-zise, ci au urmarit o statistica a incidentelor soldate cu raniri, iar riscul de ranire al copiilor scade cu 50% daca sunt condusi de bunici în locul parintilor, spun cei de la State Farm. „Bunicii din ziua de azi nu mai sunt chiar atat de batrani si nu se mai potrivesc imaginii de sofer în varsta care nu mai se descurca la volan. Nici unul dintre noi nu ar trebui sa vada un bunic la volan ca pe un pericol”, a declarat Joseph Schofer, profesor la Universitatea Northwestern si expert în transporturi. Schofer nu a fost implicat în aceasta cercetare, dar a specificat faptul ca varsta medie a bunicilor studiati era de 58 de ani.
Cel mai important lucru pe care nu l-au scapat din vedere bunicii atunci cand s-au urcat la volan a fost sa verifice centurile de siguranta ale nepotilor. In foarte putine cazuri au existat copii care sa nu poarte centura si sa nu fie protejati cum trebuie în cazul unui eventual impact. In schimb, practicile recomandate precum scaunele pentru copii amplasate cu spatele la directia de mers si interdictia minorilor de a ocupa locurile din fata nu au fost respectate de bunici, cu toate ca rata de accidentare a minorilor nu a fost afectata de acest amanunt.

Adauga un comentariu