Fotbal extern

Burkina Faso participa la Cupa Africii , Namibia nu

Publicat: 11 ian. 2012

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a decis marţi să autorizeze participarea selecţionatei de fotbal din Burkina Faso la Cupa Africii pe Naţiuni ediţia 2012, respingand astfel apelul înaintat de Namibia în legătură cu utilizarea unui jucător ineligibil.

TAS a confirmat, astfel, decizia adoptată în luna noiembrie de Confederaţia Africană de Fotbal, care a respins cererea Namibiei de a înlocui Burkina Faso la competiţia care va avea loc între 21 ianuarie şi 12 februarie, în Gabon şi Guineea Ecuatorială. Namibienii au acuzat faptul că Burkina Faso a utilizat un jucător ineligibil, fundaşul de origine cameruneză Herve Zengue, în meciurile directe dintre cele două selecţionate, disputate anul trecut în preliminariile CAN 2012.

Zengue (27 ani),
jucătorul echipei ruse Terek Groznîi, este căsătorit cu o femeie din Burkina Faso, însă namibienii reproşează faptul că el nu îndeplineşte criteriile impuse de FIFA pentru a juca în selecţionata ţării sale de adopţie.

In motivarea deciziei sale, TAS a precizat că Zengue s-a mutat în Burkina Faso în 1994 şi a obţinut cetăţenia acestei ţări în 2006, primind un paşaport burkinabez pe 25 martie 2011, cu o zi înaintea de a evolua în cele două meciuri din preliminariile CAN 2012, ambele caştigate în faţa Namibiei.

La Cupa Africii 2012, Burkina Faso va evolua în Grupa B, alături de Cote d’Ivoire , Sudan şi Angola . Herve Zengue nu va participa însă la competiţie, nefăcand parte din lotul comunicat de selecţionerul portughez al Burkinei Faso, Paulo Duarte.loading...

Adauga un comentariu