Eveniment-Social

Bursa îsi schimba sistemul de conducere în 2012

Publicat: 02 ian. 2012
1

Consiliul Bursei va propune actionarilor Bursei de Valori Bucuresti schimbarea sistemului de conducere, prin adoptarea sistemului dualist de administrare, cu Consiliu de Supraveghere si Directorat.

Potrivit site-ului BVB, modificarile actului constitutiv al bursei vor viza o structura a Consiliului de Supraveghere în care sa fie reprezentanti actionari, intermediari, investitori si emitenti.

Consiliul Bursei se va întruni în prima saptamana din ianuarie si va convoca, în acest sens, o adunare generala extraordinara a actionarilor.
In prezent, BVB este condusa de un Consiliu de Administratie din care fac parte Stere Farmache (presedinte), Ciprian Zah si Mircea Botta (vicepresedinti), Siminel – Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia si Cosmin Gheorghiu.

Un loc în Consiliu este vacant dupa ce reprezentantul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a renuntat la functia de administrator al Bursei, în conditiile în care CNVM a stabilit incompatibilitatea cu functia de manager al FP.

Pe 9-10 ianuarie, actionarii BVB sunt convocati sa decida daca vor fi revocati administratorii actuali, asa cum a propus un grup de actionari care detin cumulat 9,41% din titlurile BVB.
Adauga un comentariu