Eveniment-Social

Burse de cercetare in valoare de 150.000 de lei oferite medicilor rezidenti

Publicat: 12 nov. 2014

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie anunta în mediul academic si medical din Iasi începerea perioadei de depunere a aplicatiilor pentru cea de-a patra editie a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Acestea au o valoare totala de 150.000 lei si sunt puse la dispozitia cercetatorilor din România.

Ca si în cazul editiilor precedente, fondurile sunt destinate finantarii proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sanatatii. Perioada de depunere a lucrarilor este 1 noiembrie 2014 – 31 ianuarie 2015. Bursele de cercetare oferite de catre Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie le sunt adresate studentilor aflati în an terminal la orice specializare de natura stiintifica, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala conditie fiind ca acestia sa apartina unor centre de învatamânt superior sau centre de cercetare din România. Studentii la medicina pot aplica începând cu anul IV. Fiecare aplicant trebuie sa beneficieze de un coordonator de proiect care sa apartina unei institutii de învatamânt superior sau centru de cercetare din România si care sa fie cel putin asistent universitar sau cercetator stiintific.

Pâna în prezent, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie au fost finalizate doua proiecte de cercetare: „Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii”, coordonat de catre Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universitatii Al.I. Cuza din Iasi, si „Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal si consumul de bere în România”, coordonat de catre dr. Corina Zugravu, medic primar în Nutritie si Igiena Alimentelor.loading...

Adauga un comentariu