News Flash:

Burse lunare de 1.850 lei

4 Septembrie 2008
2702 Vizualizari | 0 Comentarii
• Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi a reusit sa obtina o finantare pentru un proiect institutional de burse doctorale in valoare de aproximativ 4,4 milioane Euro pentru urmatorii 3 ani • Doctoranzii vor primi, astfel, burse lunare de 1.850 lei • Aceasta reusita pentru cercetarea ieseana este urmarea initierii proiectului Burse doctorale - O investitie in inteligenta (BRAIN) de catre prof. univ. Carmen Teodosiu
De reusita Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi Iasi (UTI), se vor bucura nu mai putin de 154 tineri doctoranzi, in urmatorii trei ani. Bursa lunara, de doctorand, va fi astfel in valoare de 1.850 de lei, ceea ce va conduce la un nivel de cercetare avansat. Aceasta investitie majora pentru cercetarea ieseana vine ca urmare a initierii proiectului Burse doctorale - O investitie in inteligenta (BRAIN), proiect care este in valoare de aproximativ 4,4 milioane de Euro. Doar cei care au finalizat pe sistemul Bologna, ca o conditie, trebuie sa fie si absolventi de master. Absolventilor studiilor de licenta de lunga durata nu le este impusa conditia de a fi finalizat si masterul. Candidatii au la alegere 11 domenii. Prin programul de fonduri structurale (Fondul Social European - ESF), proiectul este finantat in proportie de 98 la suta, restul fiind din fondurile proprii ale UTI (88.000 euro). "Doctoranzii care se inscriu trebuie sa fie foarte seriosi si sa finalizeze programul in cei trei de studii doctorale. Doctoranzii tineri reprezinta acel suflu important de idei pentru cercetare si de aceea am dorit sa sustinem mai mult studiile doctorale. Pe langa avantajul capacitatii institutionale si stiintifice extraordinare prezentate de UTI Iasi, tinerii doctoranzi vor beneficia de o bursa doctorala decenta de 1.850 lei pe luna, totalul burselor doctorale reprezentand 66 la suta din bugetul proiectului, precum si de mobilitati pentru stagii de cercetare, 12 la suta din bugetul total al proiectului la universitati si institute de cercetare din spatiul european cu care UTI Iasi are incheiate acorduri de parteneriat. De asemenea, in cadrul proiectului sunt prevazute fonduri si pentru activitati de diseminare, precum participare la conferinte, sprijin pentru publicarea rezultatelor stiintifice si a tezelor de doctorat, dar si pentru abonamente la publicatii stiintifice si baze de date", a aratat prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, prorector cu Activitatea de Cercetare Stiintifica al UTI Iasi si coordonatorul acestui proiect. Proiectul BRAIN apare ca fiind cea mai mare investitie a UTI pentru tinerii doctoranzi. Perioada de inscriere este prevazuta in intervalul 1-20 septembrie. Colocviul de admitere se va desfasura in perioada 20 - 30 septembrie, la fiecare din cele 10 scoli doctorale asociate celor 10 facultati care organizeaza studii doctorale, mai putin la facultatea de Arhitectura care nu are o astfel de scoala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020995 (s)