News Flash:

Burse pentru doctoranzii de la Universitatea Cuza

29 Martie 2008
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza
• Un numar de 24 de doctoranzi de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza au castigat o bursa in valoare de 1500 de lei lunar din partea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS) • "In total, Universitatea are acum 37 de bursieri CNCSIS, la cei 24 de noi bursieri adaugandu-se 13 care beneficiaza de burse castigate in anii trecuti", a declarat Gheorghe Popa, prorector dezvoltare institutionala in cadrul Universitatii Al. I. Cuza

Un numar de 24 de doctoranzi de la Universitatea Al. I. Cuza au castigat o bursa in valoare de 1500 lei lunar din partea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS). Aceasta bursa se acorda pe toata durata studiilor doctorale. Situatia pe facultati se prezinta astfel, Biologie - 2 bursieri, Chimie - 1, Economie si administrarea afacerilor - 5, Fizica - 3, Geografie si geologie - 5, Istorie - 3, Litere - 3, Matematica - 1, Psihologie si stiinte ale educatiei - 1.

"Apelul pentru candidaturi a fost lansat in luna decembrie a anului trecut, iar de la Universitatea Cuza si-au depus dosarele 36 de tineri doctoranzi. In total, Universitatea are acum 37 de bursieri CNCSIS, la cei 24 de noi bursieri adaugandu-se 13 care beneficiaza de burse castigate in anii trecuti. CNCSIS este principala institutie prin care se finanteaza cercetarea stiintifica in universitatile din Romania, precum si studiile postuniversitare", a declarat Gheorghe Popa, prorector dezvoltare institutionala in cadrul Universitatii Cuza. In alta ordine de idei, in cursul acestei saptamani, studentii doctoranzi de la Facultatea de economie si administrarea afacerilor (FEAA) au avut oportunitatea sa participe la un curs predat de doi profesori din Germania. Winfried Pohlmeier si Roxana Chiriac sunt profesori la Universitatea din Konstanz si cadre didactice asociate la FEAA. In perioada 19-25 martie, cei doi s-au aflat la Iasi pentru a preda un curs de Econometrie pentru studentii de la programul de doctorat. Winfried Pohlmeier a studiat Economie si Stiinte Politice la Universitatea din Konstanz si la Princeton, iar dupa absolvire si-a continuat cariera academica la universitatile din Mannheim si la Harvard. Din 1994, este profesor de Economie si Econometrie la Konstanz. Roxana Chiriac a absolvit economia la Universitatea Cuza in 2003, dupa care a urmat un master in acelasi domeniu la Universitatea din Konstanz.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bursa biologie chimie fizica istorie litere matematica cncsis germania
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3178 (s) | 22 queries | Mysql time :0.201927 (s)