News Flash:

Bursele Bani de liceu claseaza judetul Iasi in topul saraciei

1 Noiembrie 2005
730 Vizualizari | 0 Comentarii
•Incredibil este faptul ca venitul mediu brut lunar pe cap de familie al ultimului beneficiar al bursei a fost de 14.958 lei (1,49 lei noi) si ca peste 80 la suta dintre elevii care vor primi sprijinul financiar оn cadrul programului Bani de liceu din acest an provin din familii cu un venit de 0 lei •Judetul Iasi conduce detasat in topul judetelor cu cei mai multi beneficiari a bursei de liceu

Mai putin de jumatate dintre elevii de liceu care au depus dosare pentru bursa Bani de liceu pentru continuarea studiilor au fost declarati admisi in urma selectiei de dosare realizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC). Potrivit datelor prezentate de minister, оn acest an scolar vor primi bani prin acest program un numar de 60.363 elevi, la nivel national, in timp ce din Iasi sunt 3.855 de beneficiari. Numarul de elevi este mai mic decat cel din anul scolar precedent, cand prin acest program au primit bani 87.100 elevi. Conform calendarului, elevii pot depune contestatii pana maine, 2 noiembrie, raspunsul urmand sa fie dat pana pe 4 noiembrie. Valoarea ajutorului a fost stabilita recent, printr-o hotarare a Guvernului, la acelasi nivel de anul trecut, respectiv 1,8 milioane lei (180 lei noi). Beneficiari ai programului Bani de liceu sunt elevii care se afla оn оntretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie, realizat оn ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 1,5 milioane lei.

In topul saraciei

Pentru anul scolar 2005-2006, numarul total de beneficiari in Iasi este de 3.855 elevi din 8.421 de solicitanti eligibili, sprijinul financiar оn valoare de 1.8 milioane lei fiind acordat pe perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma si pe perioada practicii. Departajarea solicitantilor a fost facuta оn functie de venitul lunar brut pe membru de familie, de statutul juridic si de domiciliu, оn limita bugetului aprobat anual cu aceasta destinatie de MEC. Incredibil este ca venitul mediu brut lunar al ultimului beneficiar a fost de 14.958 lei (1,49 lei noi), iar peste 80 la suta din elevii care vor primi sprijinul financiar оn cadrul programului Bani de liceu din acest an provin din familii cu un venit de 0 lei. Judetul Iasi conduce in topul celor mai multi beneficiari a bursei de liceu, urmat de Botosani si de Dolj. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie s-au luat оn calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii. Bursele sociale vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare unde acestia si-au depus dosarul. Mai multe informatii despre programul social Bani de liceu, metodologie, calendar de desfasurare, situatia centralizata a cererilor de ajutor financiar si a beneficiarilor se gasesc pe site-ul Bani de liceu.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013053 (s)