Stiri

Business Insider: distrugerea Google este pe cale sa inceapa

Publicat: 30 apr. 2012
5

Comisia Federala a Comertului din Statele Unite ale Americii tocmai si-a angajat un om pe justitie cunoscut pentru modul transant in care face dreptate. Este vorba despre cea care a acordat pedeapsa cu moartea celui vinovat pentru celebrele atentate din Oklahoma.

Mai precis, este vorba despre Beth Wilkinson, cea care va trebui sa investigheze si sa decida in cele din urma daca gigantul a incalcat regulile comerciale si a facut abuz de pozitie dominanta. Mai precis, este vorba despre un caz in care Google este acuzat ca motorul si-a manipulat rezultatele intoarse la cautare, astfel incat produsele sau serviciile companiilor concurente sa apara mai in spate.

O serie de experti au spus pentru Times aducerea lui Wilkinson la Comisia Federala a Comertului este un semnal foarte puternic al faptului ca institutia doreste sa aduca Google in fata legii. Cei de la Business Insider spun ca acest lucru inseamna ca distrugerea Google este pe cale sa inceapa. Poate ca este totusi prea mult spus, dar putem vorbi totusi despre faptul ca a apus era in care Google facea legea in internet fara ca nimeni sa aiba ceva de spus.

Cazul Google aminteste de anii ’90 cand Microsoft a trebuit sa plateasca amenzi uriase din cauza probelor care dovedeau concurenta neloiala practicata de companie.

Adauga un comentariu