Eveniment-Social

Bussines cu apartamentele ANL la Pascani

Publicat: 20 ian. 2013
1

@ In timp ce unii tineri cu situatii financiare precare inca mai spera ca vor reusi sa locuiasca intr-un apartament cu familia, o parte din chiriasi beneficiaza lunar de bani prin inchirierea locuintelor ANL catre alte persoane @ Printre chiriasii respectivi se numara si un preot din parohia satului Heci, comuna Lespezi

„Suntem tineri casatoriti si ne-am dori sa beneficiem de o locuinta de tip ANL, ca nu avem unde locui”, cam acestea ar fi cuvintele cel mai des intalnite pe buzele solicitantilor la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Majoritatea chiriasilor ANL din Pascani au beneficiat de repartitii pe timpul mandatului de primar al actualului deputat Neculai Ratoi. La vremea respectiva, nu s-au respectat criteriile de repartizare a locuintelor stabilite prin lege, ci mai mult criteriul cunoscut din popor sub prescurtarea PCR, (Pile, Cunostinte, Relatii). Faptul ca multi dintre beneficiarii unor astfel de apartamente nu intruneau conditiile pentru a primi o locuinta de acest tip nu este o noutate, insa o nesimtire crasa este aceea ca o parte dintre ei s-au apucat sa faca bani cu aceste apartamente. In timp ce unii tineri cu situatii financiare precare inca mai spera ca vor reusi sa locuiasca intr-un apartament cu familia, o parte din chiriasi beneficiaza lunar de bani prin inchirierea locuintelor ANL catre alte persoane, lucru interzis de lege. Pana la ora actuala, au fost identificate aproximativ opt cazuri de acest gen. Pentru ca astfel de situatii au inceput sa apara tot mai des, la nivelul municipiului Pascani s-a constituit o comisie pentru verificarea situatiei juridice a detinatorilor de contracte de inchiriere in locuintele situate in blocurile B01, B4 mansarda, G2A, G2B, F1, F2, si F3. Membrii comisiei s-au deplasat in teren, si acolo unde au existat suspiciuni, au purtat discutii cu vecinii. Au fost gasiti in neregula opt chiriasi ANL. „Avem o serie de dosare in care urmeaza sa reziliem contractele de inchiriere a locuintelor de tip ANL. Titularii sunt plecati la munca prin strainatate, iar locuintele sunt date spre inchiriere altor persoane, lucru interzis de lege. Sunt cazuri unde chiriasul si-a construit intre timp o casa ori a intrat in posesia unor locuinte, si ca urmare este obligat sa renunte la locuinta data prin ANL. La ora actuala, comisia lucreaza la aceste cazuri si urmeaza ca ele sa fie trimise in instanta”, a declarat secretarul Primariei Pascani, juristul Mircea Zuzan.

Cine sunt chiriasii cu probleme

Printre cei identificati cu probleme, se numara Constantin Cazacu, chirias la blocul F1 din strada Gradinitei; Grigoras Mihaela Tamara, Gabriel Cernauteanu si Ciprian Ichim, chiriasi la blocul F2; Cristieana Merlusca de la blocul G2B si Ruxana Avadanei de la acelasi bloc, Cristiean Huminiuc si Cristina Gavril, ambii chiriasi la blocul G2A. Conform legii, contractul inceteaza in termen de 30 de zile de la data parasirii domiciliului catre titularul contractului sau de la data inregistrarii decesului, daca persoanele indreptatite prin lege nu au solicitat locuinta. Evacuarea chiriasului se va face pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile, iar ca urmare, cei mentionati mai sus urmeaza a fi trimisi in instanta pentru rezilierea contractului.

Un preot tine cu dintii de apartament

Printre chiriasii respectivi se numara si un preot din parohia satului Heci, comuna Lespezi. Este vorba despre parintele Ciprian Ichim, care detine un apartament la etajul 1 al blocului F2. Preotul si-a construit de curand o casa in zona Aerodrom, iar de aproximativ jumatate de an, apartamentul este utilizat de catre o familie de tineri. Parintele a fost instiintat de catre cei de la primarie sa elibereze si sa predea catre administratia locala locuinta ANL, dar a refuzat si continua sa se afle in ilegalitate. Un alt exemplu de care s-a scris in presa de cativa ani, in care autoritatile inchid in continuare ochii din motive necunoscute, este cel al fostului procuror Vasile Avadanii. Vasile Avadanii a fost acuzat de nepoata ca a dat-o afara din apartamentul ANL repartizat în 2003.

Apartament pierdut in favoarea nevestei unui procuror

Nepoata procurorului Avadanii, Oana Pintilie, a primit în anul 2003 un apartament în blocul ANL din centrul orasului. Apoi, acesta a ajuns in mod dubios, prin niste artificii ale unor angajati din primarie, pe numele sotiei procurorului Avadanei, care, culmea, la acel moment avea 55 de ani. Din cauza agresivitatii procurorului Avadanii, tanara insarcinata la acea vreme nu a putut locui in apartament deloc. Nepoata procurorului nu a fost la apartamentul repartizat decât o singura data, dupa care a cedat amenintarilor propriului ei unchi si nu a mai calcat pe acolo. Acum, apartamentul este gol si nimeni din primarie nu a facut ceva pentru a-l pune la dispozitia unui cuplu de tineri casatoriti care au intr-adevar nevoie.

Comentarii
  • Dati-l afara pe procuror si sesizati si organele competente pentru combinatiile facute de cei din primarie. Sa va fie rusine! Animalul asta are ditamai vila la Tatarusi, in primul rand doar pentru asta nu ar fi trebuit sa primeasca casa. Rusine!

  • Felicitari! Sunteti singurii ziaristi care aveti curajul sa scrieti despre magariile care se intampla prin Pascani. Indiferent ca sunt politicieni, popi, procurori, etc. La Pascani avem niste ziaristi blatisiti care scriu numai daca iau bani. Va citesc cu interes in continuare

  • BRAVO. SE STIE CA LA PRIMARIA PASCANI NU A FOST NICI O CLIPA CORECTA FATA DE CEI CARE NU AU. SI AVEM DOSARE DEPUSE DE 10 ANI SI NICI UN SEMN. DAR ALTII SE LAFAE CA NA ASA E LA PASCANI

  • niste ordinari nesimtiti care nu se mai satura de bani! niste egoisti care nu se gandesc ca altii nu au unde locui, daramite in oarece conditii normale!!!! Rusine!

Adauga un comentariu