Info Turism

Buzau: Colectia de chihlimbar de la Colti ar urma sa fie expusa intr-unul dintre muzeele capitalei Mexicului

Publicat: 22 mai 2019
9

Colectia de chihlimbar de la Colti ar urma sa fie expusa intr-unul dintre muzeele capitalei Mexicului, dupa ce ambasadorul Statelor Unite ale Mexicului in Romania, José Guillermo Ordorica Robles, a prezentat, sambata, la ,,Noaptea Muzeelor', un exponat deosebit al culturii si traditiei mexicane.

"Excelenta Sa a promis ca va face tot posibilul sa aduca la Buzau o parte dintre lucrarile celebrei artiste Frida Kahlo de Rivera. Dupa ce buzoienii s-au putut bucura de un exponat deosebit al culturii si traditiei mexicane, in viitorul apropiat judetul Buzau va oferi, la randul sau, colectia de chihlimbar de la Colti care ar urma sa fie expusa intr-unul dintre muzeele capitalei Mexicului", a declarat luni presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit sursei citate, Muzeul Chihlimbarului de la Colti, unic in tara, valorifica si exponate si documente despre exploatarea si prelucrarea chihlimbarului, dar si pepite de chihlimbar de diferite dimensiuni, bijuterii din chihlimbar, inele, cercei, medalioane, brose, siraguri de margele, tigarete.

Cel mai important exponat are greutatea de 3,45 kilograme si se afla in colectiile Muzeului judetean Buzau. 

Adauga un comentariu