National

Buzoianca Adriana Petcu, femeia care va conduce Ministerul Apelor si Padurilor

Publicat: 03 ian. 2017
1
Buzoianca Adriana Petcu va conduce Ministerul Apelor si Padurilor, conform anuntului facut marti de Liviu Dragnea, presedintele PSD. Detine functia de director in cadrul Administratiei Bazinale de Apa Buzau-Ialomita, cu sediul in Buzau, functie care va ramane vacanta dupa preluarea portofoliului. Ea a fost acuzata de ANI, in 2014, de conflict de interese.
In decembrie 2014, Adriana Petcu a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate care o gasea in conflict de interese, pe motiv ca “in exercitiul functiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresa transmisa Administratiei Nationale „Apele Romane” (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa in componenta grupului de lucru al Proiectului „SIGMA FOR WATER – Identificarea problemelor si masurilor necesare in vederea analizei posibilitatii de refacere a zonei umede la confluenta raului Calmatui cu fluviul Dunarea”, in baza careia persoana evaluata a fost incadrata in functia de project officer in cadrul proiectului.

Citeste si: OFICIAL! Acesta este NOUL GUVERN al Romaniei. Cine vor fi noii VICEPREMIERI Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obtinut venituri in suma 27.086 Lei. Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre PETCU ADRIANA a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei”. (comunicat ANI).  

Adriana Petcu a contestat in justitie decizia Agentiei Nationale de Integritate si a pierdut in prima instanta, la Curtea de Apel Bucuresti, solutia fiind pronuntata in sedinta publica din 24 aprilie 2015. Marti, Liviu Dragnea a anuntat ca Adriana Petcu a castigat definitiv procesul.
Adriana Petcu este director al Directiei Apele Romane Buzau-Ialomita din martie 2010, fiind sustinuta la acea vreme de fostul Partid Democrat Liberal, organizatia judeteana Buzau. 
Adauga un comentariu