Stiinta

C-Zero, prima masina electrica in Romania

Publicat: 17 apr. 2011
5

Citroen este primul producator de automobile care aduce o masina complet electrica in Romania. Este vorba despre C-Zero care va fi disponibil incepand cu luna Aprilie a acestui an. Motorul este cel de 64 de cai putere ce se gaseste si pe Mitsubishi i-MiEV.

Viteza maxima a lui Citroen C-Zero va fi 130 Km/h si va avea o autonomie de 160 Km. Masina ajunge de la 0 la 100 Km/h in 15 secunde. Incarcarea bateriei se poate face la orice priza de 220 V si va dura 8 ore. Exista si un mod de incarcare rapida, care dureaza doar 30 de minute, dar care are nevoie de o priza de 400 V, declara Automarket.

Pretul unei astfel de masini este de 36 642 €. Dotarile pe care le veti prima pentru aceast suma sunt: Radio CD cu MP3 Player, computer de bord, ESP, conexiuni USB si bluetooth, aer conditionat, oglinzi laterale încalzite si rabatabile electric, geamuri electrice fata si spate, scaun incalzit pentru sofer, proiectoare de ceata, servodirectie si airbag-uri frontale, laterale si de tip cortina.

In Romania nu exista deocamdata nici nici o infrastructura pentru incarcarea masinilor electrice. Peste vreo doi ani vine si Renault Ze.

Adauga un comentariu