National

Ca în România. Doi primari se bat pentru a-l face cetăţean de onoare pe Cătălin Denciu, medicul erou

Publicat: 16 nov. 2020
dr. Cătălin Ioan Denciu, eroul din incendiul de la Piatra Neamț
dr. Cătălin Ioan Denciu, eroul din incendiul de la Piatra Neamț

După ce Cătălin Denciu, medicul erou care a suferit arsuri pe aproape jumătate din corp, a salvat vietele mai multor pacienţi, acum doi primari se lupta pentru a-l face cetăţean de onoare.

Cristi Misăila, primarul municipiului Focşani şi Andrei Carabelea, edilul municipiului Piatra Neamţ au anunţat faptul că medicul Cătălin Denciu va fi făcut cetăţean de onoare atât al municipiului Focşani cât şi al municipiului Piatra Neamţ. Cătălin Denciu este privit ca un erou după ce, în timpul incendiului de la spitalul judeţean din Piatra Neamţ acesta s-a aruncat în flăcări scoţând mai multe persoane care trăiesc datorită efortului şi spiritului de sacrificiu de care a dat dovadă.

Cristi Misăila şi Andrei Carabelea vor să îl facă pe Cătălin Denciu cetăţean de onoare

Medicul care lucra la Spitalul Judeţean din Piatră Neamţ este născut şi crescut în Focşani. După terminarea liceului aceasta a decis să plece spre Iași unde a studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie avându-l coleg pe actualul ministru la Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Conform informaţiilor existente, Cătălin Denciu este fiul marelui scriitor Ioan Dumitru Denciu. Cătălin Denciu a studiat la Scoala nr. 9 din Focşani ulterior urmând cursurile Liceului Al. I. Cuza din Focşani.

”În semn de apreciere, voi propune acordarea titlului de Cetăţean de Onoare, pentru că ceea ce a făcut, în acele cumplite momente, aduce mândrie şi onoare întregii noastre comunităţi”, potrivit unui comunicat al primarului Focşaniului.

Pe de cealaltă parte, edilul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea a ţinut să anunţe că medicul este propus pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare

„Pe termen foarte scurt, vă anunţ că am convocat de îndată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în care voi propune, pe lângă sprijin financiar pentru familiile victimelor şi pacienţii şi cadrele medicale care au nevoie, acordarea titlului de cetăţean de onoare al Municipiului Piatra Neamţ domnului doctor Cătălin Denciu, eroul nostru şi al întregii ţări. Este un gest mic pe care îl putem face în faţa eroismului său care ne-a lăsat pe toţi fără cuvinte. Căci de mulţumit nu îi vom putea mulţumi vreodată îndeajuns”, a scris, pe Facebook, primarul oraşului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea.

Medicul a suferit răni grave după ce s-a aruncat în flăcări pentru a salva viaţa pacienţilor

Medicul Cătălin Denciu a suferit răni pe 80% din suprafaţa corporală după ce a intrat în flăcări pentru a-i salva pe pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean din Piatră Neamţ. Medicul a fost transportat de urgenţă la un spital din Belgia unde i se acorda tratamentul de specialitate. Între timp, bilanţul oamenilor care au murit în urma incendiului a ajuns la 11 persoane. Unul dintre pacienţi a decedat la Spitalul de la Pașcani.

Între timp, 5 pacienţi se află internaţi la Spitalul de Mobil de la Leţcani, iar managerul Carmen Dorobăț a afirmat în cursul zilei de ieri că starea pacienţilor este una relativ stabilă

Mesajul dureros făcut de soția medicului

Soţia medicului Cătălin Denciu, cel care a intrat în plin incendiu pentru a scoate 6 pacienţi, pacienţi care nu au suferit arsuri, a avut un mesaj pentru opinia publică. Aceasta a explicat faptul că, în aceste momente se roagă pentru viaţa soţului ei şi spera ca sănătatea lui să se amelioreze:

Din fericire pentru ceilalţi şi acum o spun, cu o doză de egoism, din păcate pentru mine,  soţul meu are un suflet mare. Are un suflet foarte mare. Niciodată nu s-a gândit la el, mereu s-a gândit la ceilalţi şi s-a pus pe ultimul loc. Aşa a fost mereu aşa a fost şi aseară. Nu are aproape nicio importantă cum trec eu prin acest lucru. Vreau ca toate gândurile bune şi rugăciunile tuturor să fie îndreptate către el. Să îl ajute bunul Dumnezeu să se întoarcă acasă la mine şi la copii. a menţionat soţia medicului Cătălin Denciu.

Adauga un comentariu