Drumetii

Cabana Taverna Pietrei Craiului – Zarnesti

Publicat: 09 dec. 2012
9

La poalele Muntilor Piatra Craiului se gaseste pensiunea Taverna Pietrei Craiului, situata in zona de tampon a Rezervatiei Pietrei Craiului, la doar 5 km de la intrarea in orasul Zarnesti pe drumul care duce spre Plaiul Foii.
Scopul principal al pensiunii este acela de a satisface asteptarilor clientilor, de a le oferi servicii si produse la cele mai inalte standarde de calitate.

Orasul Zarnesti este asezat in compartimentul depresionar Zarnesti-Baraolt, in jud. Brasov , la o altitudine de app. 722 m si este atestat documentar in anul 1373.
Din Brasov si pana in orasul Zarnesti sunt doar 25 km si se poate ajunge cu masina proprie, cu autobuz sau pe calea ferata de la Brasov.

Facilitati:
– incalzire centrala cu combustibil solid – lemn,
– mobilier de brad,
– douasprezece dintre camere au balcon propriu.
– un restaurant cu o capacitate de 100 de locuri,
– bucatarie modern echipata disponibil in regim demipensiune sau all inclusive
– living-room
– bar
– parcare proprie

Turism si agrement
Datorita pozitiei geografice, orasul Zarnesti are un mare potential turistic.
Se poate practica alpinismul, echitatia (calaria), drumetiile montane in cele mai salbatice zone din Europa si anume in Piatra Craiului, unde populatia
de animale salbatice este foarte numeroasa.
Masivul Piatra Craiului este principala atractie turistica a zonei Zarnestiul fiind principala baza de plecare spre cele mai multe si cele mai frumoase trasee turistice din masiv. Masivul Piatra Craiului are o creasta cu lungimea de 25 km si altitudini de peste 2000 metri, este cea mai lunga si cea mai inalta creasta calcaroasa din Romania.
Alte atractii includ Garofita Pietrei Craiului, o floare unica in lume si o gasim in masivul Piatra Craiului, Coltul Chiliilor ( lacas sfant intr-o grota), Prapastiile Zarnestilor (aproximativ 3 km lungime) si multe altele.
Se mai pot practica plimbarile cu carutele trase de cai spre comunele apropiate, Magura sau Pestera, sau se mai poate practica asa-numitul bird watching, in Prapastiile Zarnestiului sau in imprejurimi.

Muntii Piatra Craiului
Din punct de vedere petrografic, Masivul Piatra Craiului se deosebeste geologic si morfologic de masivele si grupele muntoase inconjuratoare, Muntii Leaota, Muntii Bucegi, Muntii Fagaras si Muntii Iezer-Papusa. in timp ce aceste grupe montane sunt formate aproape exclusiv din roci cristaline, Crai-ul, cum este adesea alintat, este o “lama” taioasa si abrupta de roci metamorfice, in special roci calcaroase de varsta jurasica, lunga de aproximativ 24 – 26 km, orientata de la sud-vest spre nord-est, si lata de aproximativ 6 – 8 km, pe directiile perpendiculare corespunzatoare. Cunoscutii peretii verticali, inalti de 400-650 m, dintre Padina Lancii si Valea lui Ivan, au luat nastere datorita stratificarii pe orizontala a calcarelor.
Altitudinea maxima a Pietrei Craiului este atinsa in varful Varful La Om, cunoscut si ca Piscul Baciului, avand 2244 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2000 de metri altitudine (Vf. Padina Popii(2025m), Vf. Ascutit(2150m), Vf. Timbalul Mare(2177m), Varful dintre Timbale(2170m), Vf. Sbirii(2220m), Vf. Caldarii Ocolite(2202m) ).
Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioarei sunt cele mai importante fenomene carstice din Piatra Craiului. In partea nord-estica apar Prapastiile Zarnestilor, izbucurile Fantanile Domnilor si Fantana lui Botorog, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului, Pestera Stanciului, Moara Dracului. Aminitim Marele Grohotis care este o panza de pietre instabile de 4 km.
Rezervatia Naturala Piatra Craiului a fost instituita in anul 1938 si cuprinde mai mult de 1.200 de hectare din Piatra Craiului.

Contact
Telefon: 0747.020.935

Adauga un comentariu