Diete si regimuri

Cactusul Nopal te ajuta sa slabesti

Publicat: 20 dec. 2011
7

Nopalul sau Opuntia ficus india este un cactus, originar din Mexic si SUA, cu efecte benefice asupra controlului greutatii corporale. Este bogat in vitaminele C, B1, B2, B3, minerale (potasiu, calciu) si in fibre vegetale, contine 17 aminoacizi , din care 8 sunt esentiali. Este o sursa de proteine usor digerabile. Aceste componente ajuta la mentinerea unui metabolism sanatos si la digestie, astfel contribuind la mentinerea greutatii corporale.

Fibrele vegetale din nopal regleaza apetitul, ofera senzatia de satietate si, astfel, scad pofta de mancare. Reducerea greutatii corporale se realizeaza prin restabilirea functiilor normale ale organismului, cu efect pozitiv asupra starii generale si vitalitatii.

Nopalul este recunoscut ca un bun antioxidant, regleaza glicemia, reduce colesterolul si trigliceridele, regleaza eficient greutatea corporala, regleaza functiile gastrointestinale, curata colonul, constituie un supliment la dietele vegetariene

Nopalul este recunoscut pentru eficienta in controlul greutatii si scaderea in greutate, prin cresterea senzatiei de satietate, astfel evitand supraalimentarea prin gustarile frecvente. De asemenea reduce riscul aparitiei celulitei si retinerea exagerata de lichide. 

Adauga un comentariu