Eveniment-Social

Cad primele capete la TVR! Dan Radu a fost demis! Urmeaza Andi Lazescu?

Publicat: 03 mai 2012

Cad primele capete la Televiziunea Romana. Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a decis, astazi, sa il demita pe Dan Radu, directorul de Productie Editoriala si Programe, desfiintandu-i postul, din cauza ca deciziile luate de acesta au dus la scaderea ratingului principalelor emisiuni ale TVR, au declarat pentru Mediafax surse. In mod concret, CA al TVR a votat modificarea organigramei Televiziunii Romane, cu desfiintarea postului de director al Directiei Productie Editoriala si Programe, ocupat de Dan Radu.

Hotararea de desfiintare a postului lui Dan Radu a fost luata cu 10 voturi „pentru” si trei voturi „impotriva”, la propunerea lui Claudiu Branzan, membru in CA al TVR din partea PSD, dupa cum au declarat pentru Mediafax surse din Televiziunea publica. Claudiu Branzan a confirmat, pentru Mediafax, ca a propus desfiintarea postului ocupat de Dan Radu, din cauza lipsei de performanta a acestuia. „Propunerea am facut-o eu, dar m-am consultat si cu colegii mei din CA. Hotararile pe care le-a luat domnul Dan Radu au dus la scaderea ratingului emisiunilor TVR. De asemenea, au fost introduse in grila niste productii care nu numai ca nu au performat, ci au scazut si veniturile din publicitate ale TVR. Totodata, schimbarea orei de difuzare a Telejurnalului (principala editie de stiri a TVR, n.r.), de la 20.00 la 19.00, a dus la o prabusire a audientei acestuia”, a spus Claudiu Branzan.

Din 15 martie, Jurnalul TVR de seara incepe de la ora 18.53, fiind prezentat de Mircea Radu si avand o durata de doua ore. El a mai spus ca „majoritatea hotararilor luate pe segmentul de programe au fost luate fara consultarea CA„, fapt pentru care persoana care si-a asumat aceste productii neperformante, trebuie sa fie raspunzatoare.

Din cate se pare, urmatorul care va fi demis este Alexandru Lazescu! De altfel, Dan Radu a fost propulsat in aceasta functie exact de Lazescu, cel care a ingropat TVR-ul. Cei doi sunt foarte buni prieteni si parteneri de afaceri, facand parte din aceeasi „gasca” la Ziarul de Iasi. In mandatul lui Lazescu, TVR a ajuns in colaps, ajungand sa transmita in prime-time filme coreene, cu o audienta „record”.

Comentarii
  • Numai baieti priceputi la ziaru de lasi! Dan Radu, Lazescu, Hotac… Baieti buni… faceau presa cand era bunica fata mare… Drept dovada ca au dus de la *2.**0 de vanzari pe zi, la *.**0 de vanzari pe zi foaia aia volanta. Bravo!

  • ,,domnul” acesta pentru ca imi faceam meseria la un ziar concurent si pentru ca ,,nu am pus botu’ la vrajeala”m-a catalogat cu ,,citez,, DUSMANUL PROFUND AL ZIARULUI DE IASI ”!ERAM ,PINA LA ACEST EPITET ATIT DE NAIV SI CREDEAM IN DEMOCRATIE SI CORECTITUDINE…Acesta este acest ,,domn”….

Adauga un comentariu