Actualitate

Cadrele didactice inca isi mai pot efectua MRF-urile

Publicat: 18 feb. 2002

In urma cu aproape trei saptamani, Directia de Sanatate Iasi impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean au declansat o campanie de depistare a tuturor cadrelor didactice care, desi la inceputul anului scolar trebuiau sa aiba toate analizele medicale efectuate, au incalcat acest regulament. De la inceptul acestei actiuni au fost aplicate sanctiuni atat profesorilor din mediul urban, cat si celor din mediul rural, amenzile variind intre 250.000 de lei si 2.000.000 de lei. Campania initiata de cele doua institutii pare sa fi avut ecou in randul profesorilor, care, simtindu-se amenintati, s-au gandit ca este mult mai bine daca si-ar face aceste analize, mai ales MRF-urile, decat daca, din umilul lor salariu de bugetari, ar plati amenda maxima ce ar depasi pana si un salariu de profesor.
Desi aceasta campanie ar fi trebuit sa se incheie pana pe 15 februarie, ea a fost prelungita pana in luna martie. Motivul l-a constituit aglomeratia de la centrul unde se fac analizele MRF. „Din cauza faptului ca Centrul Medical de pe strada Strapungerii Silvestru nu a reusit sa faca fata tutor celor ce s-au prezentat sa isi efectueze analizele, numarul cadrelor didactice care s-au indreptat catre aceasta unitate, dupa ce a fost inceputa actiunea de depistare a celor fara MRF, crescand semnificativ, ne-am vazut nevoiti sa prelungim perioada de control pana in luna martie”, ne-a declarat Cornelia Teodorescu, inspector- sef in cadrul Directiei de Sanatate Publica din Iasi.
Se pare ca la centrul medical unde au fost indrumati de catre medici sa isi faca MRF-urile, numarul cadrelor didactice a depasit in unele zile si cifra de 100.
Catalina DARABANAloading...

Adauga un comentariu