Actualitate

Cadru medical, înjunghiat de un pacient în curtea Spitalului de Psihiatrie din Bihor

Publicat: 27 ian. 2021
Spitalul de Psihiatrie Ștei
Tentativă de omor la Spitalul de Psihiatrie Ștei

Tragedie într-un spital din Bihor. Un pacient care se afla sub tratament de specialitate în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Ștei a înjunghiat o asistentă medicală miercuri dimineaţa, 27 ianuarie 2021.

Bărbatul se afla sub tratament de peste 10 ani.

Asistentă înjunghiată cu un cuţit, în curtea spitalului din Bihor

Femeia a fost înjunghiată în spate cu un cuţit de unul dintre bolnavii de care avea grijă în spital. Starea sa de sănătate este stabilă în momentul de faţă, iar autorităţile au deschis o anchetă în acest caz pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Bărbatul era internat de 14 ani pentru omor și se afla sub tratament.

”Azi dimineaţă la ora 8.00, când am ajuns în spital, am aflat că o asistentă dieteticiană care voia să meargă la bucătărie a fost înjunghiată de un pacient, din spate, în curtea unităţii. Acum este Poliţia aici, se face o anchetă. După ce i s-a acordat primul ajutor, colega asistentă a fost dusă la spitalul din Beiuş. Încă nu ştim cât de adâncă este rana, ştim doar că s-a ridicat pe picioarele ei”, a declarat dr. Carmen Ghilea pentru ebihoreanul.ro.

Potrivit acesteia, bolnavul care a înjunghiat-o pe asistentă este sub tratament de 14 ani, dar avea dreptul să iasă în curtea spitalului.

”În general, bolnavii psihiatrici sunt imprevizibili. Acest bolnav se înţelegea bine cu asistentă, a spus că voia s-o sperie. Acum trebuie aflat de unde avea cuţit. El avea voie să iasă în curte, la plimbare”, a mai spus dr. Ghilea.

Ieșeanul Costel Crăciun, acuzat că a încercat să-și ucidă nevasta cu un cuțit

Cazul unui ieșean a fost luat în vizor, după ce a încercat să își omoare propria soție. Procesul lui Costel Crăciun a început pe 6 iulie 2020 când a înjunghiat-o pe soție. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe acesta pentru tentativă de omor asupra unui membru de familie, în circumstanțe agravante. Asta, după ce individul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 18 iunie 2020.

Anchetatorii au confirmat faptul că individul din satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, și-a agresat soția, victima ajungând în stare gravă la unitatea medicală. Asta, după ce ar fi fost lovită cu capul în figură, târâtă și înjunghiată cu un cuțit de propriul soț. Așadar, victima a fost la un pas de moarte, dar a reușit să scape din ghearele agresorului și să fugă 300 de metri, până la o vecină. Acolo, femeia a sunat de urgență la numărul unic 112. În urma incidentului, soțul femeii, Costel Crăciun (49 de ani), a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor.

„Instanța dispune confiscarea specială de la inculpat a cuțitului folosit de acesta la comiterea infracțiunii (un cuțit de bucătărie, cu mâner de culoare neagră și lama de 14,5 cm). Ia act că persoana vătămată M.C. nu s-a constituit parte civilă în dosar”, au menționat magistrații ieșeni.

„În noaptea de 8 spre 9 iunie 2020, în jurul orei 23:00, inculpatul, înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni, a intrat în camera în care soția sa dormea, din locuința respectivă, cu intenția de a o lovi. Datorită faptului că victima a auzit ușa scârțâind, aceasta s-a trezit, și-a dat seama că urmează a fi atacată și a reușit să se ferească”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Adauga un comentariu