Stiri medicale

Cafeaua decofeinizata imbunatateste memoria

Publicat: 10 feb. 2012
7

Un studiu realizat de curand a scos la iveala faptul ca unul dintre beneficiile cafelei decofeinizate este acela ca imbunatateste memoria. Cei care sufera de probleme ale creierului, precum si persoanele cu boli de memorie cauzate de varsta ar putea preveni aparitia acestora, consumand cafea decofeinizata, scrie The Telegraph.

Cafeaua poate fi si medicament. Vezi care sunt beneficiile asupra organismului 

Studiul a fost realizat pe soareci suferind de diabet de tip 2, carora li s-a administrat un supliment dietetic, avand proprietati identice cafelei decofeinizate. Diabetul este o boala care presupune un nivel mai scazut de glucoza, precum si afectiuni ale creierului, inclusiv tulburari de memorie. Dupa cinci luni de administrate a tratamentului, nivelul de glucoza din sangele soarecilor s-a dovedit a fi mai ridicat.

Doctorul Giulio Maria Pasinetti, cel care a dirijat cercetarea, spune ca urmeaza sa fie facute teste si pe oameni. „Este prima dovada care scoate la iveala beneficiile cafelei decofeinizate, atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea tulburarilor cognitive, cauzate de diabetul de tip 2, inaintarea in varsta sau de afectiunile ereditare”, a declarat specialistul.

Cum trebuie preparata cafeaua pentru a nu ne face rau 

Cafeaua este asociata in mod normal cu afectiunile cerebrale, insa doctorul Pasinetti spune ca aceste efecte sunt datorate cofeinei pe care o contine. Studiile arata ca simptome ale unor boli precum Alzheimer sau tulburari de memorie pot fi depistate cu decenii inainte ca ele sa se instaleze.

Adauga un comentariu