Cafeaua nu este doar o bautura care te ajuta sa te trezesti din somn, aceasta licoare reprezinta un ritual de relaxare si o modalitate placuta de a petrece timp cu cei dragi.
Odata cu evoluarea tehnologiei au aparut tot mai multe aparate minune care promit cafeaua perfecta dar de cele mai multe ori se dovedeste a nu fi cea mai gustoasa. Pasionatii de cafea evita sa foloseasca doze, plicuri de cafea instant sau aparate sofisticate, acestia prefera cafeaua la ibric facuta cu multa grija.
Pasi de urmat pentru a obtine cafeaua perfecta
- Ai grija ce apa folosesti! Cafeaua contine in cea mai mare parte apa ceea ce face ca acest ingredient sa fie unul foarte important si este nevoie de o apa plata cat mai ok. Evitati folosirea apei de la robinet.
- Turcii prepara cea mai gustoasa cafea la ibric cu ajutorul nisipului si daca suntem putin atenti o sa observam ca acestia nu grabesc procesul de fierbere.
- Ingredientul secret care va da un gust irezistibil cafelei este…SAREA. Un praf de sare o sa faca diferenta.
- Cei mai multi oameni prefera cafeaua indulcita cu zahar. Pentru a avea un gust cat mai special foloseste zahar brun.
- Fii antent sa nu clocoteasca amestecul in timpul firberii. In momentul in care zatul incepe sa se ridice, indeparteaza ibricul de langa sursa de caldura, dupa ce se linisteste o poti pune iarasi pe foc. Atunci cand este gat las-o 1-2 minute sa se linisteasca pentru ca zatul sa se lase la fund iar amestecul sa devina unul omogen.
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Comentarii (0)