News Flash:

Cai de rasa pentru studentii agronomi

29 Septembrie 2006
2006 Vizualizari | 1 Comentarii
• Existenta in planurile de invatamant a disciplinelor de tehnologia cresterii cabalinelor si echitatie la specializarile de zootehnie si montanologie, dar si necesitatea unei baze de practica complet utilate pentru instruirea studentilor au facut ca hipodromul sa fie printre singurele solutii la care sa se apeleze


Studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) fac practica pe caii de rasa aflati in proprietatea unor persoane fizice. Din cauza ca ferma de la Rediu nu a putut pune la dispozitia tinerilor cabaline de rasa, conducerea universitatii a preluat de la primarie baza hipica, unde erau si caii de rasa. Existenta in planurile de invatamant a disciplinelor de tehnologia cresterii cabalinelor si echitatie la specializarile de zootehnie si montanologie, dar si necesitatea unei baze complet utilate pentru instruirea studentilor au facut ca hipodromul sa fie printre singurele solutii la care sa se apeleze. Cel putin asa considera conducerea universitatii, care a obtinut avizul Senatului de a prelua de la primarie baza hipica. Cand a fost preluat, la hipodrom erau sapte cai de rasa aflati in proprietatea unor persoane fizice, iar odata cu preluarea acestuia universitatea a incheiat un protocol in care a fost stipulat faptul ca institutia de invatamant superior poate utiliza caii la activitati practice, didactice si sportive, dar cu obligatia de a asigura intretinerea acestora. "Costurile de intretinere la un efectiv de sapte cai de rasa sunt de 350 RON pe luna, iar in fiecare an sunt minimum 90 de studenti de la Agricultura si de la Facultatea de Medicina Veterinara care fac cursuri de tehnologia cresterii cabalinelor si echitatie", a declarat Gerard Jitareanu, rectorul USAMV. Pentru viitorul destul de apropiat, conducerea institutiei are in vedere achizitionarea de cai proprii, modernizarea si intretinerea bazei pentru desfasurarea activitatilor studentilor, dar si obtinerea de venituri proprii din activitati de agrement.

Schimb de locuri

Dupa un an de studiu, 61 de studenti ai USAMV au reusit sa treaca de la statutul de platitor de taxe pentru studiu pe locurile fara taxe. Chiar daca regulamentul universitatii prevede ca dupa un an de studiu tinerii care au note mari pot trece pe locurile fara taxa, la USAMV cei 61 de studenti au avut noroc de faptul ca tot atatia tineri au renuntat la facultate. Cei mai multi norocosi, adica 20 la numar, sunt de la Medicina Veterinara, acestora le urmeaza 19 studenti de la Horticultura si 15 de la Facultatea de Agricultura.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

calderasa  | #776
Cai de rasa: www.calderasa.ro
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2782 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013133 (s)