Cancan ultimă oră

Câinii Cristinei Țopescu fac terapie de reintegrare după șocul suferit la moartea vedetei

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Câinii care au vegheat la căpătâiul Cristinei Ţopescu nu o duc prea bine. Cățelușele Bonnie și Sissi fac terapie de reintegrare după șocul suferit la moartea vedetei. La începutul acestui an, jurnalista Cristina Țopescu a fost găsită decedată în locuința sa, după mai multe zile în care a fost vegheată doar de animalele de care a avut grijă în timpul vieții. Cățelușele Cristinei Țopescu au fost aduse la Sibiu săptămâna trecută de unul dintre cei mai dedicați dresori de câini din Sibiu. Deborah Faoro, dresorul care îi învață pe sibieni să interacționeze cu animalele de companie, le-a preluat de la București, de la ARCA, asociația care le-a luat în grijă imediat după moartea Cristinei Țopescu.

„E vorba de doi câini cu o poveste grea și mult bagaj nu neapărat fericit după ei. Ele au fost cățelele Cristinei Țopescu și au rămas fără om care să le ofere o viața împreună. Au rămas fără om pentru că sunt câini mai dificili, cu traume adânci care se manifestă prin probleme comportamentale grave”, a explicat Deborah Faoro”, a dezvăluit oradesibiu.ro.

Deborah le va ține pe Bonnie și pe Sissi la Sibiu două săptămâni, timp în care le-a inclus într-un program de reabilitare.

„Am hotărăt să le iau la mine deoarece le pot oferi înțelegerea și terapia de care au nevoie ca să fie apte de adopție. Celor care m-au întrebat de ce vreau să mă înham la o munca așa grea le am spus: în primul rând, mă mână un profund respect și drag pentru memoria Cristinei, care a oferit o șansă la viață multor câini care altfel ar fi fost eutanasiați. Mă mână un sentiment de îndatorare fața de un om care și-a dedicat viața pentru cauza lor. Cred că oricine care are posibilitatea de a face un bine, ar fi păcat să nu-l facă. Poate mă mână și un sentiment de tristețe să știu de niște ființe care au rămas ale nimănui, când tot ce caută este o mână de ajutor și o prietenie pe viață”, mai spune Deborah Faoro.

Deborah Faoro spune că cele două cățelușe vor putea trece peste traume, cu ajutorul unui stăpân iubitor.

„Caută un om în Sibiu care vrea să își deschidă inima și să trecem hopul împreună. Pot deveni câini minunați dacă li se oferă încrederea că orice ar fi, omul lor nu le va da drumul din mână. Cred că și orice om ar avea nevoie de o asemenea încredere ca să poată trece peste traume grave din trecut. Cine vrea să se înhame, să mă contacteze de acum. După cele două săptămâni de reabilitare, eu voi fi mereu prezentă să continuăm drumul împreună. Haide să facem echipă și să le oferim acea șansa la viață!” Sibienii interesați să le adopte pe pe Bonnie sau pe Sissi, sau pe amândouă, o pot contacta pe Deborah Faoro la numărul de telefon 0758 317 589. Dacă nu își vor găsi stăpân la Sibiu, cățelușele se vor întoarce la Asociația ARCA Letea Wild Horses.”, a mai relatat sursa citată.

Câinii care au vegheat la căpătâiul Cristinei Ţopescu. Din 7 căţei, doi au fost găsiţi morţi

Jurnaliștii WOWbiz.ro au obținut, în exclusivitate, imagini cu cei 5 căței supraviețuitori din casa în care a fost găsită fără suflare Cristina Țopescu. 4 dintre ei au ajuns la Asociația Vier Pfoten, iar al cincilea, o fetiță, a fost luată de o vecină și bună prietenă cu jurnalista. Din nefericire, doi dintre cei 7 căței pe care îi mai avea Cristina Țopescu au fost găsiți morți, alături de stăpâna lor. Pentru ei nu s-a mai putut face nimic, cauza morții fiind, cel mai probabil, deshidratarea. Ceilalți 5 câini au reușit să supraviețuiască, pentru că aveau posibilitatea să iasă afară din casă. Asta i-a și salvat. Cățeii au reușit să găsească un sac de hrană, să îl rupă și să mănânce pe săturate. Iar sursă de apă exista în permanență în curtea locuinței.

Cristina Țopescu (59 de ani) a fost găsită fără suflare, duminică seară, pe 12 ianuarie, în casa sa din Otopeni

O vecină a sunat la poliție pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni. Informația a fost confirmată de poliție și de către șeful Ambulanței din București. Potrivit Poliției, în cursul serii de duminică, 12 ianuarie, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Trupul Cristinei a fost incinerat joi, 16 ianuarie, la crematoriul Vitan-Bârzeşti, cenuşa fiind depusă într-o urnă la Cimitirul Bellu.

Adauga un comentariu