Magazin

Cainii vagabonzi sterilizati si dresati la Gheorghe Zamfir

Publicat: 18 mai 2012
1

Cainii vagabonzi din Bucuresti vor putea fi luati de pe strada, incepand cu 1 iunie, pentru a fi dusi intr-un centru special de sterilizare, dresaj si adoptii, care va purta numele naistului Gheorghe Zamfir, au anuntat, vineri, initiatorii acestui proiect.

Proiectul este realizat de Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului, impreuna cu Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din Primaria Capitalei.

Potrivit initiatorilor proiectului, maidanezii vor fi luati de pe strada, sterilizati, dresati si dati spre adoptie. „Orice caine instruit, dresat in scop utilitar si terapeutic, poate salva viata unui om”, a spus senatorul PRM Marius Marinescu, la evenimentul de anuntare a lansarii centrului.

Marinescu a mai precizat ca animalele vor putea fi folosite si de catre nevazatori sau la gasirea persoanele prinse in avalanse.

Gheorghe Zamfir a spus, cu acelasi prilej, ca problema cainilor vagabonzi este „daca nu critica, atunci tragica”. „Chiar azi veneam dinspre Gaesti si am vazut langa o spalatorie un ogar, rasa pura, numai piele si os. I-am dat doua paini si am lasat inca una la spalatorie. Zilele trecute, am vazut in Slobozia un altul, legat cu o sfoara de gat si de picioare. Trebuie sa schimbam mentalitatea oamenilor”, a mai spus artistul, care are in grija, in prezent, 30 de maidanezi.

Printre cei prezenti la eveniment s-au mai numarat Codrin Stefanescu (PSD), avocatul Paula Iacob, actrita Camelia Zorlescu, cantaretul Doru Tufis si directorul general al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, Robert Lorentz.

Sursa: mediafax.ro

Adauga un comentariu