Destinatii turistice

Cairo – orasul victoriei – FOTO

Publicat: 21 iul. 2011

Cairo, capitala Egiptului, este cel mai mare oras din Africa. Cunoscut sub numele de “ Orasul victoriei” sau “ Mama lumii”, orasul este situate pe malul si insula Nilului, in nordul Egiptului, in locul unde raul paraseste desertul si se desparte in doua brate, formand Delta Nilului. Amestecul dintre nou si vechi, de la perioada antica la cea moderna, dar si farmecul exotic al orasului sunt doua dintre motivele pentru care Cairo merita vizitat.

Principalele atractii turistice sunt: Muzeul Egiptean al Antichitatilor, Turnul din Cairo, Piramida lui Keops, Sinagoga Chaar-Hachamaim, Citadela din Cairo, Muzeul Coptic, Muzeul Gayer-Anderson, Sfinxul, Biserica Suspendata, Muzeul de Arta Islamica, Piramida de Nord si Piramida lui Step.

Cea mai mare parte a orasului se afla pe partea de est a Nilului. Districtul Occidental al orasului este un centru al transporturilor, separate de Nil prin masivul Hotel Hilton Nil. Aici, turistii pot vizita principala atractie a orasului, Muzeul Egiptean al Antichitatilor. In partea opusa a centrului se afla insula Gezira, iar mai la sud, insula Roda.

Sediul Ligii Arabe are o populatie de aproximativ 18 milioane de locuitori.

Atractiile turistice ale orasului Cairo

1. Muzeul Egiptean al Antichitatilor

Muzeul Egiptean a fost construit intre 1900-1902, sub indrumarea arhitectului francez Marcel Dourgnon. Situat in Piata Tahrir, muzeul gazduieste cea mai mare colectie de obiecte apartinand Egiptului antic. Puteti admira in cele 107 sali peste 120 de mii de exponate. Printre cele mai interesante exponate se numara: mumiile faraonilor apartinand Dinastiilor 18,19 si 20 descoperite in mormintele din vechea Theba, comorile mormantului lui Tutankamon, comorile gasite la Dahshur si multe alte minunatii.

2. Piramida lui Keops

Piramida se afla pe platoul Gizeh, cimitir al anticului Memphis, parte a orasului Cairo. Dintre cele 7 monumente, Piramida lui Keops intruneste trei insusiri speciale care ii implinesc maretia si valoarea: este cel mai vechi, este unicul care a rezistat pana in ziua de azi, si de numele lui se leaga diverse legende si controverse ce au invaluit intreaga constructie in mister. In interiorul piramidei se gasesc numeroase coridoare si galerii. Cavoul faraonului se afla situat chiar in centrul piramidei si singura cale de acces spre el este Marea Galerie. Sarcofagul este sculptat din granit rosu, precum peretii camerei mortuare.

3. Sfinxul

Numele monumentului a fost dat de greci datorita asemanarii acestuia cu o creatura mitica cu corp de leu si cap de femeie care devora trecatorii, in cazul in care nu raspundeau corect la ghicitorile sale. Sfinxul care masoara 50 de metri lungime si 22 inaltime a fost atribuit de catre unii arheologi perioadei dinastiei a IV-a a faraonului Khafre. Insa, altii sustin ca Sfinxul dateaza cu mult inaintea acestei dinastii.

4. Citadela din Cairo

Citadela este una dintre cele mai populare atractii turistice din intreg Egiptul. Ea a fost construita in anul 1176, pe Dealul Al-Moqattan, zona cea mai inalta a orasului. In secolul al XIX-lea a fost construita in interiorul ei Moscheea Mohammed Ali, ce impresioneaza prin inaltele sale minarete.loading...

Adauga un comentariu