Calatorii

Cajamarca, un oras splendid – VIDEO

Publicat: 24 ian. 2012

Incantatorul oras colonial Cajamarca – cel mai important oras din Anzii de Nord ai Peru – se afla la o altitudine de 2.650 de metri, inconjurat de o masa fertila. Demolat si reconstruit dupa cucerirea spaniola, Cajamarca prezinta putine urme ale civilizatiei Inca. Astazi, aici se afla cea mai mare mina de aur din America de Sud, o sursa de bogatie, dar si de dificultati sociale si de mediu.

Zona din jurul orasului Cajamarca contine ruinele multor civilizatii antice, nici una dintre ele complet inteleasa. Unele ruine dateaza din Orizontul Timpuriu, iar altele apartin culturii Cajamarca.

Incasii au ajuns aici in anul 1460 sub conducerea cuceritorului Pachacutec, si au incorporat aceasta regiune in imperiul lor ce avea o ascensiune rapida. In razboiul civil care a urmat, Atahualpa a reusit, in 1532 sa marsaluiasca spre Cusco, oprindu-se pentru repaus in orasele importante din drum precum Cajamarca.

Atractii turistice Cajamarca: El Cuarto de Rescate (Camera Rascumpararii), El Conjunto Monumental de Belen, Museo Etnografico, Capilla de la Dolorosa.loading...

Adauga un comentariu