Economic Local

Călătorii din autobuze și tramvaie sunt verificați de echipaje mixte

Publicat: 04 apr. 2020

Echipaje diferite din cadrul Companiei de Tranport Public Iași și ale Poliției Locale patrulează prin mijloacele de transport public, pentru verificarea calității persoanelor care călătoresc cu mijloacele de transport public. Și controlorii CTP Iași acționează în același scop.

Sunt îndepărtați călătorii care nu pot dovedi printr-un act oficial că se află într-una dintre situațiile prevăzute în deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, privind categoriile de cetățeni care au dreptul să folosească transportul public în perioada stării de urgență”, au explicat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Toate aceste persoane sunt obligate, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii.

Cine poate cumpăra bilete și cine poate călători

De altfel, tonetele CTP Iași eliberează bilete și abonamente doar persoanelor care fac parte din următoarele categorii: cadrele medicale și nemedicale din sistemul public și privat; angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Poliției Locale Iași; Asistenții sociali și asistenții personali ai persoanelor cu handicap; Factorii poștali; Pacienții cronici care se deplasează către cabinete medicale; Toate persoanele implicate în procesul de monitorizare și ajutor al celor aflați în autoizolare sau al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani; Voluntarii cuprinși în sistemul public de voluntariat; Donatorii de sânge aflați în registrul Centrului de Transfuzii Iași; Personalul angajat în sistemul de producere, distribuție și vânzare a produselor alimentare și agroalimentare; Personalul care își desfășoară activitatea în Ministerul Justiției și Ministerul Public, implicat în procesul de combatere a pandemiei COVID-19.
Comentarii
  • de ce nu sunt trecuti educatorii si supraveghetorii, si sunt trecuti asistentii personali, care sunt persoane ce lucreaza de la domiciliu,

  • Asistentii personali lucrează 8 ore la domicilul persoanei pentru care este asistent personal, dar nu locuieste de obicei cu aceasta, deci se deplaseaza de la domiciliul sau la locul de munca, adica domiciliul persoanei ce benaficiza de asistent personal. Iaca de aia!

Adauga un comentariu