Stiri si curiozitati

Calculator necesar caloric. Cum să-ți creezi un meniu pentru pierdere în greutate

Publicat: 15 aug. 2022
un calculator langa un metru si mai multe alimente pe o masa
Calculatorul de pierdere în greutate calculează pe baza parametrilor fizici și a nivelului de activitate necesarul de calorii pentru o zi

Tot mai multe persoane au nevoie de un calculator necesar caloric pentru a cunoaște ce alimente să consume. Calculatorul de calorii practic arată necesarul zilnic de calorii pentru pierderea sau creșterea în greutate folosind 6 formule.

Fiecare formulă arată 3 opțiuni de rată de calorii, sigure, extreme și conform parametrilor dvs. Calculatorul de pierdere în greutate calculează pe baza parametrilor fizici și a nivelului de activitate necesarul de calorii pentru o zi. Astfel, valoarea minimă pentru femei este 1000, pentru bărbați 1200. Pierderea în greutate maximă posibilă este de 900 de grame pe săptămână.

femeie care sta cu un telefon in mana si se gandeste fiind inconjurata cu mai multe fructe si legume
De asemenea, calculatorul de calorii va fi util sportivilor, culturiștilor și pasionaților de fitness care doresc să controleze cantitatea de proteine

Calculator necesar caloric. Cum aceasta funcționează

Calculul normei de calorii are loc conform formulei Mifflin-San Geor, a cărei esență este destul de simplă. Metabolismul bazal se calculează folosind formula BMR = [9,99 x greutate (kg)] + [6,25 x înălțime (cm)] – [4,92 x vârstă (în ani)] + 5 (pentru bărbați) -161 (pentru femei). Acesta este numărul de calorii necesare pentru a susține organismul într-o stare pasivă. Înmulțind rata metabolică bazală cu factorul de încărcare, obținem numărul de calorii necesare pe zi.

Calculul caloriilor pentru pierderea în greutate sau creșterea în greutate se face prin adăugarea sau scăderea a 15-20% din caloriile zilnice. Iar formula pentru calcularea IMC arată astfel, IMC \u003d greutate / înălțime2, unde greutatea este luată în kilograme și înălțimea în metri. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea indicelui de masă corporală este împărțită în grupuri.

un chec si o cafea cu numarul de calorii indicat pe fiecare
În primul rând, calculatorul este util pentru persoanele care urmează să își monitorizeze dieta

Astfel, trebuie să te conduci după indicele de masă corporală și corespondența dintre greutatea și înălțimea unei persoane. Dacă indicele de masă este 16 sau mai puțin atunci suferi de subponderalitate severă, în cazul în care acesta este de 16-18,5 ai o greutate corporală insuficientă, deficit de kilograme. Indicele normal este cel de 18,5—24,99, pe când 25-30 este considerat deja exces de greutate, fiind vorba despre preobezitate, iar obezitatea are indicii de 30-35.

De ce este important să ne calculăm caloriile necesare organismului?

Folosind un calculator de calorii, poți crea un meniu cu un anumit conținut de calorii sau poți calcula valoarea energetică a micului dejun, prânzului și cinei. Calculatorul este o bază de date uriașă de produse alimentare și funcționează ca o mașină de cafea stradală, pur și simplu selectați produsul dorit sau preparatul, indicați greutatea acestuia și adăugați-l în meniul dvs.

În primul rând, calculatorul este util pentru persoanele care urmează să își monitorizeze dieta și să numere caloriile pentru a scăpa de excesul de greutate și pentru a menține greutatea corporală normală în viitor. Controlul caloriilor este una dintre cele mai eficiente metode de a pierde în greutate. Avantajul calculatorului este că nu este nevoie să folosiți cântare speciale de bucătărie și să cântăriți fiecare produs individual.

calculator langa un creion si un mar infasurat cu un metru
Folosind un calculator de calorii, poți crea un meniu cu un anumit conținut de calorii

De asemenea, calculatorul de calorii va fi util sportivilor, culturiștilor și pasionaților de fitness care doresc să controleze cantitatea de proteine, grăsimi și carbohidrați din meniul lor. Pentru așa-numita „uscare”, procesul de pierdere rapidă în greutate, puteți face un meniu cu un conținut scăzut de carbohidrați.

Un calculator necesar caloric este util chiar dacă nu aveți nevoie să faceți un meniu, ci trebuie doar să aflați câte calorii sunt într-un anumit produs. Ca atare, nu există un aport caloric unic și general acceptat. Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, „aportul de energie în calorii ar trebui echilibrat cu energia cheltuită”. Astfel, aportul individual de calorii depinde în primul rând de natura muncii tale, de nivelul de activitate fizică, de sex, de vârstă și de o serie de alți factori.

calculator infasurat cu un metru langa mai multe legume pe o masa
Calculatorul de calorii practic arată necesarul zilnic de calorii pentru pierderea sau creșterea în greutate folosind 6 formuleAdauga un comentariu