News Flash:

Calculatorul a decis soarta a mii de tineri

18 Iulie 2005
756 Vizualizari | 0 Comentarii
•Din 5.280 de candidati inscrisi la admiterea computerizata din judetul Iasi, au reusit sa fie repartizati si implicit declarati admisi 5.255 de candidati •Numarul tinerilor ghinionisti este de 11 absolventi •Primul respins de calculator este un candidat care vine din Vaslui •Dupa prima etapa au mai ramas neocupate aproximativ 500 de locuri in scolile iesene •Notele mai mici obtinute de absolventii de gimnaziu la testele nationale din acest an se regasesc si in ultimele medii de admitere in liceele iesene •In perioada 19-28 iulie, candidatii declarati admisi trebuie sa depuna dosarele cu datele personale la scolile unde au fost repartizati

Punct final la prima etapa de admitere in liceu a absolventilor clasei a VIII-a care au promovat testele nationale. Din 5.280 de candidati inscrisi la admiterea computerizata din judetul Iasi, au reusit sa fie repartizati si implicit declarati admisi 5.255 de candidati. Numarul tinerilor ghinionisti este de 11 absolventi, acestia au fost declarati respinsi, cauza principala fiind aceea ca acestia au trecut in fisele de inscriere un numar insuficient de optiuni. Diferenta pana la 5.974 de absolventi care au promovat testele nationale este reprezentata de tineri care nu s-au inscris la admitere din motive personale, care au completat bine fisele cu optiuni sau care au ales alt judet pentru continuarea studiilor.

Inca o etapa de admitere

Vineri, la ora 10.00, cu o zi inainte de calendarul stabilit pentru admitere, calculatorul Ministerul Educatiei si Cercetarii a hotarat soarta a 5.280 de tineri care s-au inscris la admiterea la liceu in judetul Iasi. Bucurosi sau nu de locul pe care l-au primit in urma repartizarii, cert este ca 5.255 din absolventii de gimnaziu care au participat la concurs au fost declarati admisi. La polul opus, in categoria celor respinsi intra 11 candidati care nu au avut norocul de a fi repartizati la una dintre scolile iesene care au scos locuri la admitere. Primul respins de calculator este un candidat care vine din Vaslui si care are media de admitere 8,00. Ceilalti 10 candidati respinsi sunt elevi din Iasi. Sapte dintre candidati respinsi au medii cuprinse intre 7,93 si 7,01, iar trei dintre picati au medii de admitere cuprinse intre 6,96 si 6,37. Toate acestea in contextul in care media ultimului admis a fost de 5.57. "Greseala cea mare a celor care au fost declarati respinsi este reprezentata de faptul ca nu au facut suficiente optiuni pe fisa de inscriere. Cred ca acestia s-au bazat pe faptul ca au media destul de buna pentru a putea intra la liceul dorit. Tragedia nu este asa de mare, deoarece candidatii nerepartizati vor participa in cea de a doua etapa a admiterii, iar locuri in licee au mai ramas", sustine Camelia Gavrila, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean. In consecinta, singura sansa care le-a mai ramas candidatilor nerepartizati este pe 26 iulie, cand este programata cea de-a doua sesiune de repartizari. Dupa prima etapa, au mai ramas neocupate aproximativ 500 de locuri in scolile iesene. Cele mai atractive sunt la Liceul Dimitrie Cantemir, 18 locuri la filologie si inca doua la Liceul Vasile Alecsandri. In perioada 19-28 iulie candidatii declarati admisi trebuie sa depuna dosarele cu datele personale la scolile unde au fost repartizati.

Topul liceelor in medii de admitere

In fruntea clasamentului realizat pentru desemnarea liceului la care au fost admisi copiii cu cele mai mari medii se afla Colegiul C. Negruzzi. Cea mai mare medie cu ajutorul careia s-a intrat la Negruzzi a fost de 9,99, iar cea mai mica a fost de 9,04. Acestuia ii urmeaza, la o sutime diferenta, Colegiul National Emil Racovita, cu prima medie de 9,98. Pe locul trei este Colegiul National, cu prima medie de 9,96. In comparatie cu anul trecut, situatia sta exact invers in privinta locurilor intai si trei. Mai precis, locul intai a fost ocupat de Colegiul National, iar locul trei de Colegiul C. Negruzzi, singurul care este constant pe locul doi in privinta primei medii de admitere este Colegiul National Emil Racovita.
Notele mai mici obtinute de absolventii de gimnaziu la testele nationale din acest an se regasesc si in ultimele medii de admitere in liceele iesene. Stacheta a mai coborat cu cateva sutimi la aproape toate scolile si in privinta colegiilor si scolilor de top din Iasi se poate spune acelasi lucru. De exemplu, ultima medie de admitere 2005 la C. Negruzzi, la matematica-informatica, este de 9,20, in timp ce anul trecut ultima medie a fost de 9,29, cu noua sutimi mai mult. La Colegiul National diferenta este si mai mare, daca anul trecut ultima medie de admitere la matematica-informatica a fost de 9,46, anul acesta media a scazut la 8.98. Colegiul National Emil Racovita este printre putinele scoli unde situatia sta invers, la matematica-informatica s-au intrat cu ultima medie de 9,33, in timp ce anul trecut ultimul admis a avut 9,22.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015046 (s)