Religie

Calendar 1 mai – Rugaciunea Sfantului Prooroc Ieremia

Publicat: 01 mai 2018
14

Calendar ortodox 1 Mai. Rugaciunea Sfantului Prooroc Ieremia care se rosteste pe 1 mai aduce prosperitate si belsug in familie. Ziua de 1 mai a fost dedicata din cele mai vechi timpuri sfantului prooroc Iremia, cel supranumit si profetul lacrimilor sau al plangerilor. Se spune ca cine citeste rugaciunea acestuia pe data de 1 mai va avea parte de prosperitate si belsug in familie.

Calendar ortodox 1 mai. Rugaciunea Proorocului Ieremia
“Oh, Doamne Dumnezeule, iata, Tu ai facut cerurile si pamantul, prin puterea Ta cea mare, si cu bratul Tau intins, prin Cuvantul Vesnic creator, si nimic in aceste vremi, nu este totusi de mirat din partea Ta acum, cand poporul Tau ales este deja imprastiat.

Tu dai indurare, din dragoste, pana la al miilea neam de oameni si pedepsesti nelegiurea parintilor- ca semintele cand le sameni, pe pamant – in sanul copiilor dupa ei, caci esti Dumnezeul mare, al carui Nume este Domnul ostirilor, ce totusi, ne arati indurare.

Tu esti mare la sfat si puternic la fapta, potrivit masurii faptelor! Ochii Tai sunt deschisi, asupra tuturor cailor copiilor oamenilor, Ca sa dai fiecaruia rasplata dupa caile lui, dupa rodul faptelor lui! Tu ai facut minuni nemaiauzite, si semne mari in tara Egiptului!

Despre sfantul Ieremia se stie ca a prorocit atat despre patimile Mantuitorului, zicand “Veniti si sa bagam lemn in painea lui si sa-l pierdem pe el din pamantul celor vii si numele lui sa nu se mai pomeneasca”, cat si despre sfaramarea idolilor si despre venirea in Egipt a Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu cu Pruncul cel mai inainte de veci: “Se cade ca toti idolii sa cada si tot ce este facut de maini sa se sfarime, intru acea vreme, cand va veni aici o maica Fecioara cu un Prunc nascut in pestera si pus in iesle”.

preluat a1
Adauga un comentariu