Stiri si curiozitati

Calendar Evaluare Națională 2020 sesiune specială. Când încep examenele

Publicat: 23 iun. 2020
Calendarul oficial al Evaluarii Nationale 2020 sesiune speciala
Calendar Evaluare Națională 2020 sesiune specială

Calendar Evaluare Națională 2020 sesiune specială, Ministerul Educației și Cercetării a comunicat programul oficial. Anul acesta are loc o premieră în învăţământul din România odată cu aceasta sesiune specială. Elevii care nu au putut susţine examenul de Evaluare Naţională în prima sesiune din motive medicale au acum o nouă şansă.

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020 va avea loc începând cu data de 29 iunie.

Calendar Evaluare Națională 2020 sesiune specială. Ce spune Monica Anisie

Monica Anisie, ministrul educaţiei, a ţinut să precizeze faptul că acei elevi care au susţinut deja o probă în cadrul primei sesiuni, iar din motive medicale nu au reuşit să ducă la bun final examenul nu vor fi nevoiţi să reia acea probă în cadrul sesiunii speciale.

“Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai reluă, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problemă medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie i-a asigurat atât pe părinţi cât şi pe elevi de faptul că nu vor exista prejudecăţi cu privire la admitere la liceu pentru cei care susţin Evaluarea Naţională în sesiunea specială.

Calendar Evaluare Națională 2020 sesiune specială

Calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020 a fost comunicat de către Ministerul Educației și Cercetării.

Înscrierile vor avea loc în perioada 22-26 iunie.

Proba scrisă de Limba și literatura română va fi susţinută pe 29 iunie, în data de 30 iunie, cea la matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale vor fi afișate pe 2 iulie, iar contestațiile vor fi judecate până pe 4 iulie.

”La aceste sesiuni speciale, vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, se arată într-un ordin semnat de ministrul Monica Anisie.

Calendarul complet al sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

22-26 iunie 2020 – înscrierea candidaţilor

29 iunie 2020 – Limba şi literatura română

30 iunie 2020 – Matematică

1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă

2 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12.00)

2 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14.00 – 19.00)

4 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12.00).;

Pe lângă calendarul complet al sesiunii speciale a Evaluării Naţionale 2020, este foarte important de ştiut că în această sesiune pot participa doar cei ce au lipsit motivat. Iată care sunt situaţiile în care absenţa este una bine întemeiată; fie erau în izolare, fie în spital, fie au avut temperatura peste maximul admis.

Elevii care au lipsit nemotivat vor participa la admitere pe baza mediei generale din clasele 5-8, care are o pondere de doar 20 de procente.

Adauga un comentariu