Magazin

Calendar ortodox 22 noiembrie – sarbatoare. Este dezlegare la ulei si vin

Publicat: 21 nov. 2018
1

Pe data de 22 noiembrie, sunt praznuiti Sfintii Apostoli Filimon, Onisim si Arhip, si Sfanta Cecilia.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 22 noiembrie – Dezlegare la ulei si vin. Sfintii Apostoli Filimon, Onisim si Arhip au trait pe vremea imparatului Nero. Au fost ucenici ai Sfantului Apostol Pavel si au patimit pentru Hristos in Kolasia. Din Sinaxar aflam ca pe cand isi inaltau rugaciunile catre Dumnezeu in sfanta biserica, impreuna cu alti crestini, au navalit asupra lor inchinatorii de idoli, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 22 noiembrie – Dezlegare la ulei si vin. Sfantul Arhip a fost batut aspru si strapuns cu cutite peste tot trupul. Sfantul Filimon a fost batut fara mila pana a murit. Sfanta Apfia a fost ucisa cu pietre si in astfel de munci au trecut sfintii catre Dumnezeu.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 22 noiembrie – Dezlegare la ulei si vin. Sfanta Mucenita Cecilia s-a nascut la Roma. Facand juramantul fecioariei inaintea lui Dumnezeu, Sfanta Cecilia a imbracat camasa aspra, semnul nevointelor. Parintii au obligat-o la casatoria cu paganul Valerian, care a mers la Episcopul Urban si s-a botezat. Valerian, mai tarziu, l-a adus la Hristos si pe fratele lui, Tiburtie. Apoi fratii au fost ucisi pentru credinta lor.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 22 noiembrie – Dezlegare la ulei si vin. Sfanta Cecilia i-a ingropat si a fost adusa la judecata si a fost osandita la moarte prin taierea capului. Calaul a lovit-o de trei ori cu sabia peste gat, fara sa o poata ucide. Ea doar s-a ranit, iar din ranile au sangerat foarte mult. Sfintele ei moaste se afla la Roma, in biserica inchinata ei.

Adauga un comentariu