Magazin

Calendar ortodox 26 noiembrie. Ce mare sfant este praznuit azi

Publicat: 26 nov. 2018
1

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 26 noiembrie. Pe data de 26 noiembrie, este praznuit Sfantul Stelian Paflagonul.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 26 noiembrie. Sfantul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor si al familiei crestine, este praznuit pe 26 noiembrie. Si-a impartit bogatia pe care o avea saracilor si s-a facut monah si a plecat in pustie. A intrat intr-o pestera in care primea hrana de la dumnezeiescul inger.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 26 noiembrie. Primeste puterea de a vindeca poporul de diverse boli. Intr-o zi, a venit in popor o boala aducatoare de moarte si mureau intr-una pruncii, iar parintii ramaneau fara de copii. Stiind mai multi de nevoitorul si pustnicul Stelian, au inceput a-l lua mijlocitor inaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor, scrie crestinortodox.ro. Maicile care s-au rugat Sfantului Stelian au dobandit alti prunci, iar pruncii bolnavi au fost tamaduiti.

Calendar Crestin Ortodox. Sarbatoare 26 noiembrie. Sfantul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat in mod obisnuit cu un copil in brate, pentru neobosita sa misiune de a-i apara pe cei mici, ajutandu-i in mod special pe copiii bolnavi.

Adauga un comentariu