News Flash:

Calendarul admiterii in liceu

11 Septembrie 2009
2026 Vizualizari | 0 Comentarii
Calendarul admiterii in liceu
Ministrul Educatiei a emis ordinul privind aprobarea metodologiei de organizare si desfasurare si a calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2010-2011, prima repartizare computerizata fiind in 2 iulie 2010. Potrivit Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2010-2011, elevii clasei a VIII-a participa la o evaluare nationala organizata la nivelul unitatii de invatamant, structurata dupa modelul testarilor internationale standardizate. Media generala obtinuta la evaluarea nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Conform legii, invatamantul obligatoriu este invatamant de zi. In mod exceptional, pentru persoanele care depasesc cu mai mult de doi ani varsta corespunzatoare clasei, invatamantul se poate organiza si in alte forme de invatamant, pe baza metodologiei elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Numarul de locuri care se aloca pentru clasa a IX-a de liceu, la invatamantul de zi, este cel putin egal cu numarul absolventilor invatamantului gimnazial din promotia anului 2010. Absolventii clasei a VIII-a din promotia 2010, indiferent de varsta, precum si cei din promotiile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data de 12 septembrie 2010 inclusiv, se inscriu in invatamantul liceal, la cursuri de zi, potrivit acestui Ordin. Absolventii invatamantului gimnazial din promotiile anterioare care implinesc 18 ani pana la data de 12 septembrie 2010 inclusiv se pot inscrie in invatamantul liceal doar la cursuri serale sau cu frecventa redusa, in perioada prevazuta de calendarul admiterii. Inscrierea in licee de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este o medie ponderata. Astfel, media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a va avea o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a - tot 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII va reprezenta 50%.
Prima repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, care nu implinesc 18 ani pana in 12 septembrie 2010, are loc in 2 iulie 2010. In 12 iulie 2010 va avea loc repartizarea computerizata a candidatilor din a doua etapa a admiterii. In perioada 1-10 septembrie 2010 va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior. Repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi a fost programata in perioada 17-19 iunie 2010. In 26-28 iulie 2010 va avea loc repartizarea candidatilor din seriile anterioare, care au implinit varsta de 18 ani pana la data de 12 septembrie 2010 inclusiv, pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa redusa.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara, in urma cu o saptamana, ca pana pe 15 septembrie va emite ordinul de ministru privind admiterea la liceu, astfel incat aceasta sa se sustina potrivit proiectului codului educatiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4161 (s) | 22 queries | Mysql time :0.299009 (s)