National

Calin Popescu-Tariceanu, atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Disperare si de lipsa de respect. Nu intelege ce inseamna rolul presedintelui”

Publicat: 12 iun. 2019
1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a lansat un nou atac la adresa presedintelui Klaus Iohannis

„Desi Curtea Constitutionala a decis astazi amanarea dezbaterilor cu privire la verificarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului, dl Iohannis da dovada de dispret fata de rolul institutiilor din statul roman si anunta ca la Cotroceni, maine, isi aduce apropiatii sa semneze asa zisul Acord Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei.

Nu este decat o noua dovada de disperare din partea presedintelui si de lipsa de respect fata de rolul institutiilor din statul roman. Curtea Constitutionala anunta, tot azi, ca un motiv al amanarii deciziei este si existenta unei contestari a decretului presedintelui de convocare a referendumului si, ca atare, a referendumului in sine. Si atunci, care este graba dlui Iohannis in a forta semnarea acestui Acord? Daca judecatorii CCR vor decide ca, poate, intrebarile la acest referendum nu au fost constitutionale, atunci ce valoare va avea acest Acord impus de dl Iohannis? Sau, dl Iohannis considera ca prin semnarea acestui Acord de catre cateva partide va putea pune presiune pe judecatorii Curtii Constitutionale, astfel incat sa ia o decizie favorabila domniei sale?

Am spus de la inceput ca dl Iohannis, prin includerea in acest Acord a altor teme decat a celor pe care s-au pronuntat romanii la referendum, nu a facut altceva decat sa deturneze scopul acestui referendum. O deturnare a scopului referendumului in interesul strict electoral al dlui Iohannis. Si acum avem o noua confirmare a acestui tel electoral: dl Iohannis isi aduna la masa de la Cotroceni noua sa “familie”, pe cei pe care isi doreste sa ii foloseasca in lupta pentru rasturnarea Guvernului legitim PSD-ALDE. Caci, din nou, nu poate fi intamplator momentul in care forteaza semnarea acestui document de catre doar o parte dintre partidele politice, exact inainte de votul pe motiunea de cenzura.

Dupa ce presedintele a anuntat intentia acestui Pact, ALDE a spus ca un asemenea document trebuie sa fie rezultatul consultarilor intre partidele parlamentare. Trebuie sa fie un document care sa insumeze propuneri de la toate formatiunile politice, nu doar o hartie impusa de un presedinte aflat in campanie electorala. In profund dispret, desi tema statului de drept este una omniprezenta altfel in discursul sau, dl Iohannis a ignorat propunerile pe care le-am facut alaturi de colegii din ALDE.

Dl Iohannis nu intelege ce inseamna rolul presedintelui, cel care ar trebui sa asigure coeziunea in societate si sa elimine conflictele.

Din nou, dl Iohannis are un discurs care, in loc sa uneasca o tara si o clasa politica, nu face altceva decat sa dezbine si ca creeze o varianta de “democratie” pentru domnia sa si prietenii domniei sale.

Dl Iohannis se indeparteaza astfel tot mai mult de la rolul constitutional de presedinte al tuturor romanilor si de presedinte deasupra partidelor politice si devine, de facto, liderul opozitiei politice”, a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook. 

Adauga un comentariu