Actualitate

Calin Popescu Tariceanu, despre dosarul lui Liviu Dragnea: ”Dosarul trebuia inchis. Consider ca este nevinovat”

Publicat: 22 mai 2019
1

Calin Popescu Tariceanu sustine ca dosarul lui Liviu Dragnea, in care a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare, ar fi trebuit inchis si ca  este nevinovat. De asemenea, liderul ALDE precizeaza ca decizia care se vada luni, 27 mai 2019, va fi un bun test pentru a vedea in ce masura justitia si-a recapatat independenta.

Calin Popescu Tariceanu: Cer electoratului sa boicoteze acest referendum

  Liviu Dragnea, victima unui "malaxor" creat de "statul paralel"

"Acest dosar al lui Dragnea face parte din seria uriasa de dosare facute liderilor politici importanti din Romania. Aceasta miscare a inceput prin primele tatonari in legatura cu modul in care functioneaza sistemul ce au fost facute in timpul mandatului meu de prim-ministru", declarat liderul ALDE.

Tariceanu a enumerat mai multe cazuri de ministri si lideri politici care au fost eliminati din viata publica de DNA, pentru ca apoi sa fie achitati. "Sunt si altii care au trecut prin acest malaxor nefericit. Dosarul lui Liviu Dragnea se incadreaza in aceasta serie. Eu consider ca dosarul lui trebuia inchis, consider ca este nevinovat. Dar este o uriasa presiune publica", a declarat presedintele ALDE.
"Nu sunt convins ca in momentul de fata justitia, care a reusit sa se debaraseze in buna masura de presiunile pe care le facea DNA, este complet independenta, si-a recapatat complet independenta, pentru ca astfel de cazuri sa le judece strict pe considerente de ordin juridic. Decizia care se va lua luni va fi un bun test pentru a vedea in ce masura justitia si-a recapatat independenta", a mai precizat Tariceanu.

Adauga un comentariu