Actualitate

Calin Popescu Tariceanu, despre suspendarea lui Iohannis: ‘Nu e o jucarica

Publicat: 18 mai 2019
1

Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, la Suceava, ca suspendarea presedintelui Klaus Iohannis nu mai e de actualitate. „Nu e o jucarica pe care sa o falfaim toata ziua”, a spus seful Senatului, conform Mediafax. Intrebat, sambata, intr-o conferinta de presa la Suceava, daca mai este luata in calcul suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu a spus ca „suspendarea nu e o jucarica”.

„Suspendarea nu e o jucarica pe care o falfaim toata ziua, pentru ca pana la urma o tara trebuie sa aiba anumita stabilitate politica. Daca va imaginati ca ideea de a nu mai lasa piatra peste piatra in tara este ideea pe care trebuie sa mergem, eu nu o impartasesc. Eu nu am admiratie pentru Klaus Iohannis dar mai sunt cateva luni, vin alegerile si acesta a fost motivul pentru care eu am spus ca in aceasta faza, cu sase luni inainte de incheierea mandatului, nu se mai poate face suspendare. Vin alegerile si poate fi sanctionat prin vot”, a raspuns Tariceanu.

Seful Senatului a mai spus ca desi presedintele Klaus Iohannis a facut „greseli politice”, acestea nu se sanctioneaza politic.

„Faptul ca el a facut niste greseli politice, acelea se sanctioneaza politic, nu prin suspendare. Suspendarea se bazeaza pe asta. E adevarat. El a iesit din haina de presedinte si a imbracat haina de lider al opozitiei”, a mai spus Tariceanu.

Adauga un comentariu