Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu intră oficial în lupta pentru Primăria Capitalei: „Am greutate și experiență!” – VIDEO

Publicat: 06 aug. 2020
Călin Popescu Tăriceanu ține un discurs
Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni.

Președintele Partidului Alianța Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei, joi, 6 august 2020, după ce negocierile cu Partidul Social Democrat au eșuat.

”Sunt liberal de 30 ani și am acumulat o experiență foarte mare. Având în vedere pandemia de coronavirus este nevoie de oameni cu experiență, de oameni cu greutate, eu am și la propriu o anumită greutate. Am acumulat foarte multă experiență atât ca premier, cât și ca președinte al Senatului. Este o datorie, o responsabilitate pentru electoratul liberal să candidez la Primăria Capitalei.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a explicat de ce a decis să candideze la Primăria Capitalei. Fostul președinte, desemnat candidat din partea PMP, a declarat că „vrea să dea o lecție USR-ului”.

Traian Băsescu a precizat că „cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de cele 10 procente pe care PMP le obține în București”.

„Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat că nu se poate. Nu știm de ce n-a fost PMP inclus în această alianță a dreptei. Având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, e foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente“ a spus Traian Băsescu.

De ce candidează Traian Băsescu la Primăria Capitalei

Fostul președinte, care nu a spus încă dacă va candida sigur, a menționat că va face tot ce îi stă în putere să câștige.

„Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului“, a menționat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP s-a declarat deranjat de reacția pe care a avut-o USR, care „procedează ca băieții deștepți din energie”.

„Mesajul celor de la USR a fost «desființați-vă, voi PMP, că noi suntem niște băieți deștepți». Ăștia au început să procedeze ca băieții deștepți din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri“, a reacționat Traian Băsescu.

Comentarii
Adauga un comentariu